19 april 2016 - Het belonen van medewerkers loont!

Elke werkgever wil dat zijn of haar personeel met plezier naar het werk gaat en zich betrokken voelt bij het bedrijf. Dit is echter helaas niet vanzelfsprekend... Hoe open, oprecht, benaderbaar en eerlijk u als werkgever zelf ook bent. Er bestaat geen simpel trucje om plezier en oprechte betrokkenheid in een handomdraai te bereiken. Hoe zorgt u er als werkgever dan voor dat dit wél daadwerkelijk ontstaat? Het antwoord is kort en krachtig: investeer in uw werknemers en beloon hen!

Investeren in werknemers kan op verschillende manieren, er hoeft niet alleen gedacht te worden aan investeren door middel van geld. Sterker nog: dit is één van de minst effectieve manieren. Medewerkers zullen maar korte tijd plezier hebben van het extra geld: zij beschouwen het als onderdeel van hun salaris en geven het grotendeels uit aan huishoudelijke artikelen en rekeningen. Toch is iedereen dol op extraatjes, denk aan kortingen op theater- of museumbezoek, een dertiende maand of het gebruik van een fitness ruimte. Ook een incentive reis is één van die extraatjes die het erg goed doen bij het personeel. Wij bij Rientjes & Partners weten als geen ander dat een incentive reis, mits goed georganiseerd, zichzelf dubbel en dwars terugverdient! Maar wat is nu eigenlijk een incentive reis en op wat voor manier draagt een incentive reis bij aan gelukkige en betrokken medewerkers? De grootste voordelen, zowel voor werkgever als werknemer, op een rijtje:

1. Gemotiveerde medewerkers resulteert in betere bedrijfsresultaten

Het woord ‘incentive’ zelf zegt het al, het betekent namelijk: ‘iets dat prikkelt, motiveert of inspireert’. Een incentive reis biedt de werkgever de mogelijkheid op een bijzondere wijze en plek de relatie met de doelgroep te versterken en intensief samen ‘on top of each other’s mind’ te zijn. Hoe geweldig is het bijvoorbeeld om samen met uw collega’s de Blue Lagoon in IJsland te bezoeken? Of kriskras door de Côte d'Azur te scheuren in unieke 2CV's? Medewerkers zijn eerder geneigd alles te geven als zij weten dat het harde werken en vele overwerken worden gewaardeerd en beloond! Directe gevolgen: betere arbeidsprestaties, lager personeelsverloop, omzetverhoging én een boost van de bedrijfsmoraal.

2. Collega’s worden teams

Hoe goed kennen medewerkers elkaar nou écht? Het komt geregeld voor dat collega’s elkaar alleen spreken als zij in de rij bij de koffieautomaat staan of in de kantine staan te wachten op hun broodje. Héél wat anders is het om u samen in het zweet te werken tijdens bijvoorbeeld een drakenbootrace in Berlijn! In een ontspannen sfeer, weg van de stress van het kantoor en het dagelijks leven worden bestaande relaties versterkt. Of organiseer een uniek teambuilding event waar uw medewerkers zich aan elkaar wagen tijdens uitdagende opdrachten waarbij vertrouwen, communiceren en samenwerken centraal staan! Positieve gevolgen: extra motivatie om doelen en targets te halen en een hechtere werkplek waar men elkaar ként.

3. Happy medewerkers = happy bedrijf

Dobberend in de Rode zee of genietend van een cocktail aan het water drijven alle zorgen weg. Een paar dagen er tussen uit doet wonderen voor de gezondheid van medewerkers. Stress wordt verminderd waardoor creativiteit en zelfvertrouwen meer ruimte krijgen. Tevreden medewerkers zijn fysiek én mentaal gezonder en melden zich over het algemeen minder ziek. Medewerkers die terug zijn van een prachtige incentive reis zullen hun verhaal maar al te graag delen met de hele wereld. Welke reis of geweldige beleving is namelijk compleet zonder een lading Instagram foto’s of Facebook berichten? Ook nog eens goed voor uw eigen PR dus!

Kortom: genoeg redenen dus om een incentive reis te organiseren! Wij zijn graag uw partner in project, laat u door ons inspireren!

Vrijblijvend sparren?

Ga voor meer blog-artikelen naar het blog-overzicht. Natuurlijk organiseren wij ook graag uw event... Wilt u vrijblijvend sparren of een concreet voorstel ontvangen? Neem dan snel contact met ons op.