1 februari 2017 - Is uw event WKR-proof?

De werkkostenregeling (WKR) is inmiddels 2 jaar van kracht. Toch is de toepassing voor veel organisaties nog vaak onduidelijk. Zeker ook met betrekking tot Incentive reizen en Events. De WKR houdt in dat u maximaal 1,2% van het totale fiscale loon van uw organisatie onbelast kunt besteden aan vergoedingen voor uw medewerkers, bijvoorbeeld in de vorm van een incentivereis.

Positief is dat de wet een aantal mogelijkheden voor vrijstelling biedt. De meest optimale vrijstelling geldt wanneer uw event een puur zakelijk-, inhoudelijk- en/of trainingsdoeleinde kent. Deelname dient voor medewerkers een verplicht karakter te hebben. Tevens is het belangrijk om vooraf een duidelijke omschrijving van de zakelijke componenten te maken. Daarnaast vallen events georganiseerd vanuit de personeelsvereniging buiten de WKR. De bijdrage van de werkgever mag in de afgelopen 5 jaar niet hoger zijn geweest dan de eigen inleg van de medewerkers. Tot slot vallen events die op de eigen bedrijfslocatie worden georganiseerd eveneens buiten de WKR.

Voor medewerkers werkzaam op een buitenlandse vestiging is de WKR uiteraard niet van toepassing. Voor de belastingdienst is het noodzakelijkheidscriterium leidend voor het bepalen of de WKR moet worden toegepast. Oftewel, in hoeverre is het deelnemen aan het event van belang voor het goed functioneren van de medewerkers. Voor een specifieke toepassing van de WKR voor uw organisatie raden wij u aan om dit op voorhand te bespreken met uw accountant en de belastinginspecteur.

Disclaimer: Dit artikel bevat een interpretatie van informatie verkregen van de belastingdienst. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Voorbeelden van Incentive reizen en Events welke wij onlangs hebben georganiseerd:

Incentive Dubai
Incentive Dubai

In hartje winter vertrokken Lotte en Jinke met een grote groep ICT Professionals naar het indrukwekkende en warme Dubai voor een heerlijke incentive reis! Na een jaar hard werken en het behalen van het target, was het tijd om de medewerkers te belonen en hen 4 dagen in de watten te leggen. Na een rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam met de A380 van Emirates, volgde een veelzijdig programma: o.a. met het hele team quad rijden en dunebashen in de woestijn, wakker worden met uitzicht op de Burj Khalifa, dineren voor de Burj al Arab, tot in de late uurtjes dansen in exclusieve VIP lounges en het bezoeken van Arabische souks. Het was een onvergetelijke incentive reis, lees onze ervaringen in ons reisverslag!

Jubileumreis Hamburg
Jubileumreis Hamburg

Hamburg is hot en wordt gezien als het nieuwe Berlijn! Daarom besloot een jubilerend accountantsbureau voor hun 50 jarig jubileum met het hele team af te reizen naar deze hippe Hanzestad. Op een vroege zaterdagochtend verzamelden de deelnemers op het NS treinstation in Deventer waar zij de coördinator van Rientjes & Partners ontmoetten. Slechts vier uur later kwamen ze aan op het Hauptbahnhof van Hamburg en werd er koers gezet naar het lunchrestaurant, gelegen op een prominente plek aan de Elbe. Het bleek een zeer smakelijke eerste kennismaking met Hamburg te zijn. Na de lunch werd in het heerlijke herfstzonnetje een fietstocht door het historische centrum van Hamburg gemaakt. Lees meer...

Wintersport Incentive
Wintersport Incentive

Van één van onze nieuwe opdrachtgevers kregen wij de opdracht om een wintersport incentive te organiseren voor een jong team van ruim 50 medewerkers. Het doel van de incentive reis was teambuilding in combinatie met saamhorigheid, sportiviteit en sneeuwpret. Aan ons de taak om een verrassend programma te ontwikkelen… Een ontzettend leuke opdracht, waar we met veel plezier aan hebben gewerkt! De dagen in Kirchberg stonden in het teken van skiën en snowboarden, skilessen, après-skiën, free-riden in de poedersneeuw, spelletjes in de hotelbar, uitgaan, relaxen in de wellnessruimte, korte werkbesprekingen, rodelen en bovenal heel veel plezier. Kortom: teambuilding in de meest pure vorm! Lees snel ons reisverslag!

Vrijblijvend sparren?

Ga voor meer blog-artikelen naar het blog-overzicht. Natuurlijk organiseren wij ook graag uw event... Wilt u vrijblijvend sparren of een concreet voorstel ontvangen? Neem dan snel contact met ons op.