20 februari 2018 - Dé perfecte afsluiting van ons jubileumjaar: Zweeds Lapland

Een jubileum moet natuurlijk gevierd worden, dus ook ons eigen jubileum... Het jaar 2017 stond in het teken van ons 20-jarige jubileum en om dit jubileumjaar goed af te sluiten, vertrokken wij afgelopen vrijdag met het gehele Rientjes & Partners team naar het prachtige Zweeds Lapland. Doel van de reis was om samen deze mijlpaal te vieren en daarnaast ook onze kennis van het gebied te updaten, een jubileum- en studiereis in één dus.

Na een soepele vlucht, met korte overstap in Stockholm, arriveerden we ‘s middags in een indrukwekkend winters landschap in Luleå. Zelfs onze lokale gids was onder de indruk van de grote hoeveelheden sneeuw die Zweeds Lapland deze winter onder een dikke, witte laag had bedekt. Gelukkig was de temperatuur een aangename –8 en niet de –35 van een paar weken geleden…

Bij aankomst op de luchthaven namen we ons winterkledingpakket in ontvangst en na een korte omkleedsessie was iedereen gehuld in een dik thermopak, lekkere warme sneeuwlaarzen, 2 paar handschoenen en een helm. De sneeuwscooters stonden namelijk al klaar voor een fantastische tocht door het sprookjesachtige landschap. Wát een geweldige eerste kennismaking met deze fantastische bestemming! We kwamen over immens grote, bevroren meren en door diep besneeuwde bossen om te eindigen bij een sfeervol verlichte houten hut, midden in het bos. Bij het knapperende kampvuur brachten we een toast uit op 20 jaar Rientjes & Partners en werden we door de gids getrakteerd op heerlijke snacks die hij op het kampvuur voor ons bereidde.

Na een korte bustransfer naar het Clarion Sense hotel in hartje Luleå en een kort Spa bezoek in het hotel, wandelden we naar het populaire CG Restaurant. Hier werd genoten van heerlijke Zweedse lekkernijen, zoals rendier, eland, diverse vissoorten, verse groenten en de beroemde lingonberry cake (ja, ja, bekend van die grote blauw-gele Zweedse woonwinkel). Na een bezoekje aan de lokale pub – The Bishop’s Arms – en een inspectie van de Skybar in het hotel, zochten we onze hotelkamer op.

De zaterdag brachten we de hele dag door in de buitenlucht. Na een uitgebreid ontbijt werd koers gezet naar de haven van Piteå waar de icebreaker lag aangemeerd. Wat volgde was een fantastische tocht op de bevroren Botnische Golf. IJs van meer dan een meter dik werd met gemak door de icebreaker gebroken, waardoor de boot gladjes door het water gleed. Absoluut hoogtepunt – wellicht wel hét hoogtepunt van het weekend – was het zwemmen tussen de ijsschotsen. In speciale, knaloranje survivalpakken wandelden we over het ijs om vervolgens het water in te glijden en te dobberen in het ijswater. En hoewel het water slechts 0,8 graden was, hebben we (tenminste… diegene waarvan het pak niet wat lek was…) het niet koud gehad. Het was een unieke ervaring, met recht een ‘once in a lifetime experience’ en het leverde dan ook enkele hilarische groepsfoto’s en mooie filmpjes op. Hier zal nog lang over nagepraat worden! Bij terugkomst aan de kade volgde de transfer naar restaurant Ralph Lundstengården, een sfeervol lokaal restaurant waar de gastvrije eigenaresse ons liet opwarmen onder het genot van een heerlijke lunch. Na een korte transfer kwamen we vervolgens aan bij een Adventure Lodge, werkelijk gelegen in de middle of nowhere. Hier volgde een middag vol activiteiten met onder andere sneeuwscooters en een tocht per hovercraft. We sloten de middag af met een ‘duik’ in de hot tub, waar we onder de sterren genoten van de stilte en een prachtig verlichte Lodge. Nog even de sauna in, omkleden en dineren in de houten Lodge voordat het weer tijd was voor de transfer naar het hotel. Na samen nog een gezellig drankje te hebben gedaan in de Skybar van het hotel volgde de overnachting.

En toen was het alweer zondag. Nog één keer lekker ontbijten, uitchecken en vervolgens naar een andere Wilderness Lodge waar maar liefst 12 Husky’s ons al ongeduldig stonden op te wachten. Het team werd gesplitst; waar het ene deel een waanzinnige Husky sledetocht maakte door de bossen, ging de andere helft voor ‘Need for Speed’. In speciale buggy’s werd er geracet op het ijs en met een oude Volvo auto kon een bochtig ijsparcours worden afgelegd. Dit ging de één wat beter af dan de ander… Maar na wat hulp van de begeleiders kwam de auto weer los en konden we door. Hilariteit alom! Nadat we hadden gewisseld qua activiteiten, volgde een heerlijke afsluitende lunch in een heuse tipitent! Hoewel we allemaal graag hadden willen blijven, werd er na de lunch koers gezet naar de luchthaven, afscheid genomen van onze gids en waren we enkele uurtjes later weer thuis. Wát een bijzondere afsluiting van een prachtig jubileumjaar en wat is Zweeds Lapland een super leuke bestemming, ook zeker een aanrader voor een onvergetelijke incentive reis!

enter image description here

Vrijblijvend sparren?

Ga voor meer blog-artikelen naar het blog-overzicht. Natuurlijk organiseren wij ook graag uw event... Wilt u vrijblijvend sparren of een concreet voorstel ontvangen? Neem dan snel contact met ons op.