8 februari 2016 - Maak kennis met Lotte

Bij Rientjes & Partners vliegen de weken voorbij, zo ook de eerste werkweek van onze nieuwe collega Lotte Brandwagt. Lotte komt het team versterken tijdens Jinke haar zwangerschapsverlof en stond te trappelen om aan de slag te gaan! Hoe heeft zij haar eerste werkweek ervaren? Graag vertelt zij over haar eerste ervaringen!

Welkom!

Maandag 1 februari werd ik warm welkom geheten door het team: een bosje bloemen op mijn bureau en slingers aan het plafond, welkom bij Rientjes & Partners! Onder het genot van een kop koffie en een stukje huisgemaakte appeltaart werd alvast de aankomende week besproken en leerden we elkaar beter kennen. De week ging in sneltreinvaart voorbij, Jinke nam mij onder haar hoede en bracht mij direct op de hoogte van de stand van zaken van de lopende projecten. En dat zijn er nog al wat! De projecten die worden georganiseerd zijn heel divers van aard: van grote congressen met honderden deelnemers tot groeps- en incentivereizen zowel binnen als buiten Europa, werkelijk alles is mogelijk. Het viel mij direct op hoe professioneel het team is en hoe goed zij op elkaar zijn ingespeeld. Zo werkt elke collega aan eigen projecten maar wordt er nauw samengewerkt om optimale resultaten te behalen. Alleen het beste van het beste is goed genoeg!

Locatiebezoek

Voor mij was één van de hoogtepunten van de week het locatiebezoek in het zuiden van Nederland. Samen met Marjolein en Jinke ging ik op pad om locaties te inspecteren voor projecten die binnenkort op de planning staan. De dag was niet alleen heel erg gezellig maar ook heel erg leerzaam. Bij een locatiebezoek komt namelijk erg veel kijken. Het programma en de locatie voor deze projecten zijn al vastgelegd in overleg met de opdrachtgever en deze dag werd gebruikt om de puntjes op de "i" te zetten. Er worden tijdens een locatiebezoek veel zaken besproken, denk bijvoorbeeld aan:

  • Is de locatie goed bereikbaar? Ook voor grotere voertuigen?
  • Is er voldoende parkeergelegenheid? Hoe komen de gasten van de parkeergelegenheid bij de locatie? Is dit stuk goed verlicht/overdekt/veilig?
  • Waar worden de gasten ontvangen? Hoe weten de gasten dat zij daar moeten komen en hoe is de doorstroom van de ontvangstruimte naar andere zalen?
  • Hoe is de algehele sfeer? Welke aanpassingen kunnen er worden gedaan om de sfeer nóg beter af te stemmen op het evenement?
  • Hoe zien de ruimtes er uit? Wat is de capaciteit van deze ruimtes, rekening houdend met de opstelling? Is de temperatuur van de ruimtes goed? En hoe zit het met de akoestiek en lichtinval?
  • Is er voldoende meubilair? En is dit meubilair bijvoorbeeld geschikt om langere tijd aan/op te zitten?
  • Welke AV-middelen zijn aanwezig en welke middelen moeten er nog extra worden ingehuurd?
  • Wat zijn de keuzemogelijkheden betreft de catering? Wat staat er op het menu en hoe wordt het uitgeserveerd? Is er ook een Engelstalige versie van de menukaart voor de internationale gasten? Hoe zijn de tafels ingedekt?

Dit is slechts een kleine greep uit de vragen die tijdens een bezoek gesteld worden. Werkelijk álles wordt tot in de kleinste details besproken en vastgelegd. Kortom: een interessante week bomvol informatie waarvan ik alsmaar enthousiaster en enthousiaster werd. Laat de komende weken maar komen, ik kan niet wachten!

Lotte

Vrijblijvend sparren?

Ga voor meer blog-artikelen naar het blog-overzicht. Natuurlijk organiseren wij ook graag uw event... Wilt u vrijblijvend sparren of een concreet voorstel ontvangen? Neem dan snel contact met ons op.