Meetings - Architectuurreis China

Rientjes & Partners organiseerde in samenwerking met Architectenweb een architectuurreis naar de Pearl River Delta in Zuidoost-China voor 60 vooraanstaande architecten en toeleveranciers in de bouw. Tijdens de architectuurreis werden in totaal drie steden bezocht: Hong Kong, Guangzhou en Shenzhen.

Hong Kong & Guangzhou

Na een gezamenlijk ontvangst op Schiphol volgde de rechtstreekse vlucht naar Hong Kong. Tijdens het verblijf in deze metropool volgden de deelnemers een Feng Shui workshop, bezochten zij interessante architecturale hoogtepunten zoals de Innovation Tower en de Bank of China. Zeker ook een hoogtepunt was het drankje in de hoogste Skybar ter wereld en de tocht per traditionele sampan boot door de kleurrijke haven van de stad. Na enkele dagen werd vanuit Hong Kong per trein koers gezet naar Guangzhou. Onderweg kregen de deelnemers een goed beeld van hoe stedelijke gebieden en landschappen zich in deze regio afwisselen. In Guangzhou werd het spectaculaire hart van de stad aangedaan waarbij ontwerpen van onder andere Rem Koolhaas en Zaha Hadid werden aanschouwd. Vanuit de Canton Tower en tijdens de Pearl River cruise werd de stad vanuit een ander oogpunt bekeken.

Quote opdrachtgever:

"We hebben in samenwerking met Rientjes & Partners de afgelopen jaren diverse architectuurreizen mogen organiseren welke steeds van een zeer hoog niveau waren. De contacten die we tijdens deze super geweldige reis naar China hebben opgedaan zijn ons veel waard! Deze reis was werkelijk fenomenaal en we kunnen terugkijken op een zeer prettige, motiverende en inspirerende China reis."

Shenzhen

Shenzhen, dat op minder dan een uur van Guangzhou ligt, vormt het hart van de elektronicawereld van China. Maar naast een bezoek aan één van de vele elektronicamarkten, werden ook hier diverse bijzondere gebouwen bezocht, waaronder Shenzhen Airport en de Shenzhen Stock Exchange Building van OMA. Het kon de deelnemers niet ontgaan: Shenzhen is booming en de stad ontwikkelt zich op alle vlakken razendsnel. Ter afwisseling volgde een leuke fietstocht door het kilometerslange stadspark aan de kust van Shenzhen.

De combinatie van deze drie steden gaven een indrukwekkende kijk op diverse grote ontwikkelingen in China. De deelnemers waren het er dan ook unaniem over eens dat de Pearl River Delta niet voor niets het grootste stedelijke gebied op aarde wordt genoemd.

Meer over Meetings Interesse of sparren?