Meetings - Architectuurreis Kopenhagen

In navolging op de architectuurreis naar Berlijn, reisde Rientjes & Partners met bijna 100 Vlaamse en Nederlandse architecten, opdrachtgevers en mediapartners af naar Kopenhagen voor opnieuw een interessante tweedaagse architectuurreis.

Bezoek aan lokale scholen

Na een gezamenlijk ontvangst en ontbijt in een exclusieve lounge op Düsseldorf Airport, vlogen we gezamenlijk naar Kopenhagen. Bij aankomst volgde een interessant vakprogramma. Zo bezochten we twee basisscholen en twee universiteiten in het kader van een gezond binnenklimaat in scholen. De architecten van deze scholen gaven uitleg over het ontwerp, de bouw en inrichting van de panden. De Vlaamse en Nederlandse architecten deden inspiratie op ten aanzien van de diverse aspecten die in scholen de gezondheid van de leerlingen en het personeel sterk beïnvloeden, zoals geluid, ergonomie, licht, lucht en kleurgebruik.

Design, debat & diner

Tevens werd de architectuurrijke Deense hoofdstad vanaf het water aanschouwd, met onder andere enkele design hoogtepunten zoals de prachtige ‘Black Diamond’ en het indrukwekkende Operagebouw. De middag werd afgesloten met een presentatie en paneldebat onder de deelnemers waarbij diverse stellingen werden besproken. Het aansluitende diner vond plaats op een passende locatie, met uitzicht op de beroemde zeemeermin. Gedurende de architectuurreis hebben de architecten onderling ervaringen kunnen uitwisselen, kunnen netwerken en hebben zij kennis opgedaan omtrent de gezonde scholenbouw in Kopenhagen. Met een zeer tevreden opdrachtgever keerden wij terug naar Düsseldorf!

Ook graag een special interest reis organiseren? Neem gerust contact met ons op om met ons te sparren over de mogelijkheden!

Meer over Meetings Interesse of sparren?