Events - Bedrijfsreis Bremen

Na prachtige reizen naar onder andere Seefeld, Antwerpen, Garmisch-Partenkirchen en Keulen ging de bedrijfsreis van een groep advocaten en notarissen dit jaar naar Bremen; een gezellige Hanzestad in het noordwesten van Duitsland. Bremen is een grote en verrassend leuke stad met alle bijbehorende eigenschappen: historie, traditie, hightech, wetenschap en ruimtevaart zorgen samen voor een nieuw en innovatief imago.

Bedrijfsbezoek aan de Meyer Werft

Zo gezegd zo gedaan! Vrijdagochtend vroeg vertrok de dubbeldekker bij het kantoor in Enschede. Alle deelnemers waren keurig op tijd en de reis kon beginnen! De eerste stop werd gemaakt in Papenburg, waar een bedrijfsbezoek werd gebracht aan de Meyer Werft. De Meyer Werft is een scheepswerf gelegen aan de Eems, vooral bekend vanwege de bouw van enorme cruiseschepen.

In subgroepen kregen we een indrukwekkende rondleiding door het bedrijf en de enorme bouwdokken: met meer dan 375m lang, 75m hoog en 125m breed behoren deze dokken tot de grootste ter wereld! Na afloop van dit bezoek volgde een heerlijke pastalunch in een nabijgelegen restaurant met uitzicht op de Werft.

Quote opdrachtgever:

Damsté werkt al jaren samen met Rientjes & Partners. Daarbij heeft Rientjes & Partners verschillende bedrijfsreizen georganiseerd. Dat die samenwerking nog altijd plaatsvindt komt omdat Rientjes & Partners alles tot in de finesses regelt en onder controle heeft. De service is daarbij ook altijd van hoge kwaliteit.>

Met het hele team genieten van Bremen

Na een kleine twee uur rijden werd de eindbestemming bereikt: Bremen! Het hotel lag midden in de stad en na de check in konden de deelnemers gaan en staan waar zij wilden. Een groot deel van de groep vertrok naar de Bremer Freimarkt; het grootste volksfeest van Noord-Duitsland dat jaarlijks zo´n 4 miljoen bezoekers trekt. Iedereen keek zijn ogen uit!

De volgende dag van de bedrijfsreis stond in het teken van teambuilding. Middels een heuse drakenbootrace over de rivier de Weser gingen de deelnemers de strijd aan met elkaar. Voorop de boot zit de trommelaar, met zijn gezicht naar de peddelaars toe. Deze trommelaar slaat op het tempo van de voorste twee peddelaars op de trom. De andere peddelaars dienen dit ritme te volgen. Vooral het gelijktijdig insteken van de peddels is dus, naast kracht, bepalend voor de snelheid. Dat maakt het drakenbootvaren dan ook een echte teamsport, samenwerking is essentieel! Het oktoberzonnetje deed ondertussen flink haar best dus het was een geslaagde dag!

Dineren in het prachtige Rathaus

In de avond vond het afsluitend diner plaats in het pronkstuk van Bremen; het prachtige Middeleeuwse Rathaus dat midden op het Marktplatz ligt. In de exclusief afgehuurde Bacchus Keller werd volop gegeten en gedronken en vloeiden de bier en de wijn rijkelijk. Uiteraard werd na afloop het nachtleven van Bremen grondig geïnspecteerd.

Het kwam dan ook erg goed uit dat iedereen de volgende ochtend vanwege het verzetten van de klok van zomer- naar wintertijd een uur langer uitslapen. In de loop van de ochtend volgde de reis huiswaarts en binnen nog geen drie uur arriveerden we weer in Enschede. Een perfecte afsluiting van deze bedrijfsreis!

Meer over Events Interesse of sparren?