Events - Bedrijfsreis Ierland

Gabh an lá!* ☘

Wonderschoon Ierland stond hoog op het wensenlijstje van onze opdrachtgever, want na prachtige bedrijfsreizen naar Kroatië in 2016 en Italië in 2017 werd het dit jaar tijd om uit te wijken naar een meer noordelijke bestemming. Samen met Jinke kozen ze vol enthousiasme voor een authentieke kennismaking met het Ierse leven in Dublin en omgeving. Naast twee directie vergaderingen in het hotel, was het programma van deze bedrijfsreis van begin tot eind goed gevuld!

Ierse tradities

De eerste dag begon met het muzikale ontvangst door een doedelzakspeler op de airport, gevolgd door een héérlijke fish & chips in Howth, een echt Iers vissersdorp en vroeger de belangrijkste haven van Dublin. Vanuit Howth vervolgden we onze tocht met een exclusieve boot naar de moderne haven van Dublin. Onderweg zagen we nog enkele dolfijnen, of waren het toch zeehonden? Onze lokale gids wandelde aansluitend met het hele gezelschap langs de in “Temple Bar” veel bezongen Liffey rivier en wees ons op enkele hoogtepunten, waaronder het Famine Memorial (hongersnood halverwege de 19e eeuw). De magere emigranten lijken in de richting van de vroegere haven te lopen, vanwaar de schepen (doodskisten genoemd, vanwege het hoge sterftecijfer onderweg) naar hun nieuwe bestemmingen vertrokken. We ontdekten tevens de tech-buurt, ook wel Dublins eigen “Silicon Docks” genoemd. Deze dynamische, stijlvolle buurt is gecentreerd om het Grand Canal Dock en is onlangs uit de schaduw van zijn industriële verleden gekropen om prestigieuze internationale bedrijven als Facebook en Google te huisvesten. In de avond genoten we van een heerlijk diner in een moderne Gastro Bar in hartje Dublin, voordat we van de Ierse live muziek in Temple Bar gingen genieten.

Actief in de Ierse buitenlucht

Het hotel bevond zich op loopafstand en Ierse pubs sluiten relatief vroeg, dus de volgende ochtend fris de bus in voor een prachtige dag in de Wicklow Mountains. De natuur in deze omgeving is zeer indrukwekkend en daarom wordt deze regio dan ook veel gebruikt als filmlocatie voor bijvoorbeeld Braveheart en P.S. I Love You. Het weer was fantastisch en tijdens de verschillende stops maakten we kennis met de markante Ierse bevolking, die de mooiste en meest unieke plekken lieten zien zoals Sugarloaf Mountain. Daarnaast konden we kennismaken met lokale activiteiten zoals hurling, turf torens bouwen, kleiduifschieten, bijlen gooien en 4x4 Jeep rijden. Een zeer uitgebreide barbecue lunch in een luxe estate maakte deze mooie dag compleet! De dag werd afgesloten tussen de Ierse bevolking in het Greyhounds Stadium waar we genoten van deze typische Ierse manier van uitgaan, een goed glas bier en verschillende weddenschappen. En aansluitend uiteraard: de pub in! Met een banjo, viool en gitaar, een biertje in de hand, meezingen met ‘Whiskey in the jar’ en ‘The wild Rover’... Temple Bar is een absoluut hoogtepunt van deze prachtige stad!

Time to say goodbye

Bij Dublin hoort ook een frisse regenbui, dus was het even improviseren gedurende de e-bike tour deze laatste ochtend, maar gelukkig brak het zonnetje door en werd in het bijzonder het prachtige Phoenix Park met honderden herten bewonderd. We genoten tenslotte nog van een Ierse lunch in het restaurant van Bono en The Edge (U2). Op de luchthaven werd nog even een laatste fles whiskey en een souvenir geshopt voor het thuisfront en aansluitend keerden we alweer terug naar Amsterdam. We hebben genoten van ons Ierse avontuur en kijken terug op een zeer geslaagde bedrijfsreis!

*Pluk de dag! ☘

Meer over Events Interesse of sparren?