Events - Bedrijfsreis Lago Maggiore & Milaan

Ciao Tutti!

Eindelijk was het zover... Na een jaar wachten gingen bijna 40 directeuren en aandeelhouders van een club innovatieve bouw- en vastgoedbedrijven wederom samen op reis. Deze jaarlijkse bedrijfsreis is een begrip binnen de organisatie en de deelnemers verheugen zich het gehele jaar door op deze 3-daagse reis! Een vroege herfststorm gooide bijna roet in het eten, maar gelukkig vertrok Jinke ‘s ochtends op tijd met het hele gezelschap vanaf Amsterdam naar Milaan. Daar aangekomen wachtte een transfer naar één van de mooiste dorpen in Noord-Italië: Stresa aan het Lago Maggiore. Voor de eerste nacht werd een verblijf geboekt in een klassiek en luxueus 5* hotel. Deelnemers wisten niet waar ze kijken moesten en de ene hotelkamer was nog weelderiger ingericht dan de ander, met grote balkons en verbluffend uitzicht op het blauwe Lago Maggiore. Aansluitend stapte iedereen op een eigen Vespa en maakte zich klaar voor een prachtige route langs o.a. het unieke Orta meer. Een perfecte manier om de bedrijfsreis te starten en het programma een goede kick-off te geven; het hoofd leeg te maken, te genieten van de spectaculaire omgeving en veel plezier met elkaar te beleven. In de avond wachtte een klein jacht ons op voor een tocht over het Lago Maggiore en een viergangen vis-diner op het ‘Isola dei Pescatori’, oftewel het visserseiland.

Jaarvergadering, Milaan en een typisch Italiaanse kookworkshop

De volgende ochtend vertrokken we al op tijd naar een 18e-eeuws landhuis gelegen op het Italiaanse platteland van Piëmont, waar deze ochtend de jaarvergadering plaatsvond en hard werd gewerkt in diverse subgroepen. Na een traditionele lunch werd er koers gezet naar het centrum van Milaan, waar plaats genomen werd in een klassieke houten tram en een enthousiaste Nederlandse gids het gezelschap kennis liet maken met de stad. Natuurlijk kon een bezoek aan de daken van de Duomo ook niet ontbreken, echter kwam de regen opeens met bakken uit de lucht vallen! Iedereen kwam daarom al heel snel drijfnat en vol adrenaline naar beneden, op naar het dakterras van het super moderne stadshotel om over dit avontuur te lachen en te praten onder het genot van een wijntje en een biertje. Na een warme douche lagen er gepersonaliseerde schorten klaar in de hotelkamers en genoot het hele gezelschap van een kookworkshop in een van de meest levendige en trendy plaatsen van Milaan. Onder begeleiding van een Italiaanse kokkin, werd er enthousiast verse pasta gekneed, waarna de eigen gemaakte pasta verder werd bereid en kon worden geproefd, een groot succes. Na afloop werd er een bezoek gebracht aan een nabij gelegen discotheek voor een kennismaking met het uitgaansleven van Milaan.

Never, ever, underestimate the importance of having fun

Op de laatste ochtend vond het vervolg van de jaarvergadering plaats en aansluitend werd er een bezoek gebracht aan Porta Nuova. Deze wijk is tientallen jaren verwaarloosd, waarna in 2004 een project van start is gegaan om het grondig op te knappen en nieuw leven in te blazen. Een interessant bezoek voor diverse gezelschappen in het thema van stedenbouw, duurzaamheid, ontwikkeling en architectuur. Het ochtend programma werd afgesloten met heerlijke vers bereide pizza’s, een absolute must in elk Italiaans programma! Om het team gevoel tot slot nog extra te versterken, werd op de kanalen van Navigli een drakenbootrace georganiseerd. Waar één team in een mooie rechte lijn kwam aangevaren, ging de andere boot van links naar rechts het kanaal door, maar kwam dat door het team, de trommelaar of … ? Het leverde in ieder geval heel veel plezier op en dat is de rode draad door deze bedrijfsreis! Met een voldaan gevoel werd er via de stadsluchthaven van Milaan teruggevlogen naar Amsterdam. We kijken terug op een succesvolle bedrijfsreis en een intensief maar prachtig programma, met alle facetten van het echte Italië!

Quote opdrachtgever:

“We houden jaarlijks een directievergadering waarbij de verschillende directeurs vanuit Duitsland, Nederland en België samenkomen. De eerste jaren deden we dit redelijk dicht bij huis, waarbij het Duitse Trier toch één van de meer exotische bestemmingen was. De laatste twee jaar schakelden we Rientjes & Partners in om het reisaspect toch ietwat meer diepgang te geven. Zo deden we dit jaar met zo’n 40 mensen een driedaagse reis richting Stresa en Milaan. Nu is het publiek bestaande uit ondernemers en aandeelhouders niet zo snel verrast en ligt het 'been there – done that' gehalte altijd wel op de loer. Rientjes & Partners is er echter in geslaagd om dit publiek van aankomst tot vertrek te boeien dankzij een zeer afwisselend en out-of-the-box programma. Overnachten in hotels die tot de verbeelding spreken, een stadsbezoek met een tram, een drakenbootrace in een stadscentrum… Jinke heeft het voor ons geregeld. Top!”

Meer over Events Interesse of sparren?