Events - Bedrijfsreis Napels

Één van onze nieuwe opdrachtgevers vertrok naar het prachtige Napels voor hun twee jaarlijkse bedrijfsreis. Napels is een bestemming die niet heel vaak bij ons wordt aangevraagd. Eigenlijk jammer, want de Amalfikust is écht een geweldige regio in Italië waar enorm veel te zien is en absoluut geschikt voor een inspirerende bedrijfsreis!

O Sole Mio!

In de vroege ochtend vloog het gezelschap vanaf Schiphol naar de luchthaven van Napels waar zij werden opgewacht door de Nederlandstalige gids die hen gedurende het verblijf heeft begeleid. Wij selecteren onze gidsen altijd zeer zorgvuldig omdat we uit ervaring weten we dat een gids een reis kan maken of breken. Het gezelschap gaf van te voren al aan écht geen strenge schooljuf als gids te willen, daar hebben we uiteraard voor gezorgd!

Amalfi – Ravello - Napels

Na een vrolijke begroeting vertrok het gezelschap naar Amalfi. De autoroute langs de Amalfikust is wereldberoemd en staat bekend als één van de aller mooiste wegen ter wereld. Na een kort bezoek aan het stadje en een uitgebreide drie gangen lunch stapte de groep weer de bus in om via steile bochtige weg tussen de wouden, olijfbomen, wijngaarden en citrusbomen naar Ravello te rijden. Bij Villa Rufolo, op een hoogte van 340 meter genoten zij van een fenomenaal uitzicht. Na een dag vol indrukken werd koers gezet richting het hotel in Napels, gelegen aan de autovrije promenade aan zee om vervolgens te dineren bij het visrestaurant dat op slechts 80 meter van het hotel lag. De sfeer zat er goed in en na het diner werd de promenade tot in de late uurtjes onveilig gemaakt.

Capri

Na een kort nachtje werd de volgende ochtend al vroeg per veerboot koers gezet naar Capri! Dit vulkanische rotseiland staat ook wel bekend als het ‘Jet Set eiland’. Direct na aankomst werd de indrukwekkende Blue Grotto bezocht. Deze ‘blauwe grot’ is gelegen aan de noordkant van het eiland. De toegang is slechts 2 meter breed en 1 meter hoog en dus vervolgens alleen per roeibootje te bereiken. Het zonlicht valt er indirect (via het water) binnen en veroorzaakt daardoor een magische onwaarschijnlijke kleur blauw! Hoewel het een erg toeristische locatie is was iedereen enorm onder de indruk van dit natuurschoon. De rest van de middag was ter vrije besteding. Er werden kabelbaantickets uitgedeeld zodat iedereen zich makkelijk naar het centrum van Capri kon verplaatsen. Genieten dus!

Quote opdrachtgever:

"Na een eerste contact met Rientjes & Partners hebben we onze wensen kenbaar gemaakt. Uit één van de voorstellen kozen wij Napels, deze bestemming voldeed aan alle door ons gestelde criteria. Na een persoonlijke kennismaking bij Vercoma werd door Lotte en Jinke in de weken daarna een fantastisch programma in elkaar gezet. De meerdaagse bedrijfsreis met team Vercoma naar Napels en omgeving voldeed volledig aan de verwachtingen, team Vercoma werd op alle fronten volledig ontzorgd (tot op flesjes water niveau aan toe) en we konden ons volledig focussen op teambuilding! De bedrijfsreis Napels is vaak nog het gesprek van de dag. De samenwerking met Rientjes en Partners is ons zo goed bevallen dat wij nu al bezig zijn, samen met Rientjes en Partners, om ons te oriënteren voor de bedrijfsreis in 2019!"

Tijd voor pizza

Pizza is de culinaire trots van Napels. Hoewel de oorsprong van de pizza niet met harde feiten valt te bewijzen, gaan de Napolitanen er prat op dat de pizza in Napels is uitgevonden. In de avond moést er dan wel een pizzaproeverij op het menu staan. Ook dit restaurant lag op loopafstand van het hotel. Ideaal!

Pompeï

De laatste dag van de bedrijfsreis werd na een heerlijk ontbijtbuffet en de check-out een bezoek gebracht aan het indrukwekkende Pompeï. Alle deelnemers kregen oortjes in zodat zij Nederlandse gids goed konden verstaan. Het was enorm indrukwekkend om door de ruïnes te lopen en te horen wat er allemaal gebeurd moet zijn in 79 na Christus. Na deze overweldigende tour werd genoten van een afsluitende lunch op een steenworp afstand van de ruïnes. Hier werd ook de verjaardag van de CEO gevierd met taart en Prosecco. Na een voorspoedige vlucht kwamen de deelnemers later op de dag weer gebruind en vol nieuwe energie thuis van deze geslaagde bedrijfsreis naar Napels!

Ook naar Napels?

Heeft u ook interesse in een groepsreis op maat naar Napels zoals een personeelsreis, incentive reis of jubileumreis? Wij denken graag met u mee! Er is in Napels en omgeving namelijk nog zo veel meer te zien en te beleven. Ontdek Napels bijvoorbeeld op een Vespa, combineer een Limoncello workshop met een kookworkshop, rijdt langs de overweldigende Amalfi kustlijn in hippie rode of zwart gelakte cabrio’s, of trek de Vesuvius op vanwaar u een overweldigend uitzicht heeft tot diep de krater maar ook over de weidse omgeving en de Middellandse Zee kijkt. Zeker de moeite waard!

Meer over Events Interesse of sparren?