Events - Bedrijfsreis Schotland

Voor een groep van circa 50 ondernemers uit Overijssel werden wij gevraagd voor de organisatie van hun driejaarlijkse bedrijfsreis voor alle leden. Een geweldige uitdaging! De groep, voornamelijk bestaande uit mannen, houdt van actief bezig zijn in een mooie omgeving en gezellig samen een drankje doen. Waar kan dat beter dan in Schotland, met het prachtige en ruige landschap, perfect voor verschillende (buiten-)activiteiten en de leuke pubs waar het Schotse bier en de whisky rijkelijk vloeit?

Voorbereidingstraject inclusief inspectiereis

Na vele besprekingen om het programma tot in de puntjes samen te stellen en een korte, maar geslaagde inspectiereis, was het begin maart eindelijk zo ver en vertrok de groep richting Aberdeen, een havenstad in het noordoosten van Schotland. Na de eerste ontmoeting met de gids en de buschauffeur, die de gehele 5 dagen tot onze beschikking stonden, was het eerst tijd voor een heerlijke lunch in een lokale pub. Hierna volgden we de gids voor een stadstour om kennis te maken met de stad Aberdeen, naast Glasgow en Edinburgh de derde grote stad in Schotland. Na de leuke tour, die zowel te voet als per bus plaatsvond, volgde de transfer naar het hotel. Er was specifiek gekozen voor een hotel buiten het stadscentrum, zodat de reistijd de volgende dag beperkt zou blijven.

Schotse Highlands

Schotland heeft vele hoogtepunten en doel van de reis was om zoveel mogelijk indrukken op te doen van het land. Hierbij kunnen de Schotse Highlands natuurlijk niet worden overgeslagen! Om zoveel mogelijk te zien en zowel Glasgow als Edinburgh met een bezoek te vereren, werd in overleg met onze opdrachtgever het 5-daagse programma zo ingedeeld dat er elke dag een gedeelte per bus werd afgelegd. Hierdoor werd er ook elke avond in een ander hotel overnacht. Leuk detail: de groep had van tevoren geen schema of programma ontvangen en wist dus niet wat er op de planning stond. Elke avond na de check-in vonden de deelnemers op hun kamer een presentje met briefje dat een tip voor het programma van de volgende dag bevatte. Na wat tijd om op te frissen en de omliggende pubs te verkennen, werd de eerste dag goed afgesloten met een gezellig diner in het hotel en een afzakkertje in de hotelbar.

Outdoor activiteiten & hiking trail

De volgende ochtend stond de bus al vroeg klaar om de groep door het Schotse landschap naar de locatie van het ochtendprogramma te brengen, namelijk het prachtige Cairngorn National Park. Aan de rand van het park was het tijd voor enkele activiteiten, zo werd er gerouleerd tussen een Landrover tour door het ruige landschap, kleiduiven schieten, boogschieten en target schieten. Een actieve ochtend in de buitenlucht! Gelukkig zat het weer mee en bleef het droog. In het park stond daarna een lekkere lunch klaar, alvorens de groep in de middag met de gids een ‘hiking trail’ van 2,5 uur door het Cairngorn Park zou volgen. Voor de minder actievelingen was het mogelijk om een ritje per Cairngorn bergtrein te maken. Aan het eind van de middag lieten we het National Park achter ons en werd er koers gezet richting Inverness, een stadje aan de kust waar de rivier Ness doorkruist. Op de hotelkamers stonden de kleine flesjes whisky al klaar, waardoor de groep al een idee kreeg wat er de volgende dag op het programma zou staan… Na het diner werd er bij de hotelbar, toepasselijk genaamd The Whisky Bar, geproost op wederom een geslaagde dag.

Raften, whisky proeverij & kilts

Vanwege het vroege vertrek stonden er de volgende ochtend bij de check-out ontbijtpakketten klaar, waarna de groep per bus de reis vervolgde naar Aberfeldy, een klein dorpje onder het Cairngorn National Park. Wederom was het deze ochtend tijd voor een activiteit in de buitenlucht, namelijk raften! Over de rivier Tay togen de deelnemers richting Grandtully, ondertussen (ondanks de kou) genietend van de uitzichten en de gave tocht. Bij aankomst in Grantully stond de lunch klaar en kon iedereen even opwarmen. In de middag volgde een typisch Schotse middag, namelijk whisky proeven bij een echte distillery! Na een interessante tour inclusief proeverijen, stond de deelnemers een verrassing te wachten; met behulp van zogenoemde ‘fitters’ werden alle mannen in traditionele kilts gehesen! Voor de vrouwen was er een sjerp en een broche. Geheel gekleed in Schotse stijl werd er een bezoek aan de nabijgelegen pub gebracht voor een drankje, alvorens het diner plaatsvond in het hotel. Op de kamers lagen deze avond voetbalsjaals van Celtic en Glasgow Rangers klaar…

Schotse voetbalgame & entertainment

In de ochtend vertrokken we eerst richting Glasgow waar, na wat vrije tijd, genoten werd van de lunch. Helaas was de voetbalwedstrijd tussen Celtic en Glasgow uitgesteld, maar dit mocht de pret niet drukken. Na kaartjes te hebben bemachtigd voor een andere voetbalwedstrijd, kon de groep alsnog genieten van een sportieve wedstrijd. Hierna vertrokken we naar Edinburgh voor alweer de laatste avond van deze bedrijfsreis. Dat hier ruimschoots van genoten zou worden, bleek wel aan de pillowgift van deze avond; een speciaal Schots middeltje tegen de kater voor in de ochtend... Bij een leuke typisch Schotse bar in Edinburgh vond het diner plaats, inclusief entertainment voor een echt Schotse avond! Met gezellige folklore muziek en optredens keken de deelnemers hun ogen uit en genoten ze van het eten en elkaars gezelschap. Na terugkomst in het hotel werd er nog een laatste maal geproost in de hotelbar.

Highlights Edinburgh & huiswaarts

De laatste ochtend werd er een bezoek gebracht aan het stadscentrum van Edinburgh, waar de gids ons te voet rondleidde en leuke feitjes over de stad vertelde. Hierna was het helaas alweer tijd om naar de luchthaven te vertrekken, alvorens weer terug naar Amsterdam te vliegen. Gezamenlijk werd er per bus terug gereden naar Overijssel om de reis met elkaar af te sluiten, een geslaagd einde van een geweldige bedrijfsreis naar Schotland!

Geïnspireerd geraakt door dit leuke Schotland programma? Neem gerust contact met ons op om eens vrijblijvend te sparren over de vele mogelijkheden!

Meer over Events Interesse of sparren?