Meetings - Combinatiereis Madrid en Marrakech

Voor een grote Nederlandse Retail organisatie organiseerden we een uitgebreide combinatiereis in het thema van hun vakgebied naar Madrid en Marrakech.

Madrid

Op de eerste dag vlogen we in de avond al richting Madrid, zodat we de volgende ochtend vroeg konden starten. In de ochtend bezochten we Las Rosas Village, een chique outlet shopping mall, net buiten de stad. Tijdens de lunch ontmoetten we een journalist van o.a. het FD en Trouw die ons meer vertelde over de Spaanse economie en ontwikkelingen. In de middag kon iedereen op eigen gelegenheid het Prado Museum of het Museo Reina Sofia bezoeken. De avond stond in het teken van Flamingo! De volgende ochtend kregen we een presentatie van een interessante dame die als docente verbonden is aan de design academie in Madrid en tevens als fashion consultant en personal shopper mensen kennis laat maken met het winkelaanbod van Madrid. Na de lunch bezochten we het winkelgebied Salamanca. Deze chique wijk staat bekend om haar trendy en luxueuze winkels, chique restaurants en dure hotels.

Casablanca

De volgende dag vlogen we naar Tanger, Marokko. Na een uitgebreide lunch vertrokken we naar een lokale fabriek voor een kijkje achter de schermen bij het productieproces van maatpakken. We dineerden vroeg, zodat we op tijd konden gaan slapen, omdat we de volgende ochtend alweer vroeg naar Casablanca reisden. Deze ochtend bezochten we onder andere de Morocco Mall; één van de grootste winkelcentra van Afrika. Tevens stopten we nog bij een prachtige moskee alvorens we naar Marrakech vertrokken.

Marrakech

’s Ochtends ontdekten we de beroemde leerlooierijen in deze fascinerende stad en zagen we ook de handelaren aan het werk. Tevens ontmoetten we een lokale maakster van het traditionele kledingstuk ‘Abaya’ en zagen we haar aan het werk. We hebben ook een bezoek gebracht aan een bekende lokale ontwerper die ook internationaal faam aan het vergaren is en bezochten we de stijlvolle Majorelle Gardens van Yves Saint Laurent. Voordat we de volgende dag terug vlogen naar Nederland maakten we eerst nog een afsluitende en unieke Jeep safari door het Atlas gebergte, waar we onder andere kennis hebben gemaakt met de traditionele berberwereld.

Meer over Meetings Interesse of sparren?