Events - Excursiereis Istanbul

Voor een groep waterbouwers uit Nederland hebben we een vaktechnische excursiereis georganiseerd naar het prachtige Istanbul. Ruim 30 personen met partners vertrokken voor een vierdaags programma naar Istanbul, waar we aan het eind van de middag aankwamen en op ons gemak de eerste indrukken van de stad op ons in konden laten werken.

'Third Bosphorus Bridge Project'

Op de tweede dag stond de belangrijkste vakexcursie van deze excursiereis op het programma; een bezoek aan het 'Third Bosphorus Bridge Project'. Dit project omvat de bouw van de derde brug over de rivier de Bosporus. De nieuwe verbinding tussen Azië en Europa wordt ruim 1,8 kilometer lang en 59 meter breed en wordt hiermee de breedste hangbrug ter wereld. Op locatie kregen de deelnemers een presentatie over dit project en aansluitend werd er, onder leiding van een gids, een bezoek gebracht aan de bouwplaats.

Traditioneel én modern

Maar uiteraard kon de volgende dagen een bezoek aan de toeristische hoogtepunten zoals de Blauwe Moskee, Haghia Sofia, het Topkapi paleis en de Grand Bazaar niet ontbreken in het programma. In de avond werd er gedineerd in prachtige Turkse restaurants, de ene keer heel traditioneel en andere avond juist heel modern. Op de laatste dag maakten we nog een boottocht over de Bosporus en brachten we een bezoek aan de gezellige wijk Ortakoy, waarna we vertrokken naar de luchthaven voor de vlucht naar Nederland.

Meer over Events Interesse of sparren?