Meetings - Handelsmissie Zuid-Afrika

In samenwerking met Jong Management heeft Rientjes & Partners een inspirerende handelsmissie naar Zuid-Afrika georganiseerd voor een select gezelschap, een jonge groep ondernemers. Het doel van deze handelsmissie; ontdekken welke zakelijke kansen dit fascinerende land biedt!

Kaapregio; diverse bedrijfsbezoeken

De eerste dagen verbleven we in de Kaapregio waar we diverse bedrijven hebben bezocht binnen allerlei verschillende sectoren. We bezochten onder andere Damen Shipyards, bloemenexporteur Eureka, wine estate DeMorgenZon, de aqua-drones van RanMarine, het mooie initiatief van CodeSpace en de Nederlandse ondernemers van AfriCamps, Pargo, Voys, Lameco en Cape Town Magazine. Onwijs interessant en leerzaam om alle verschillende ervaringen, business models en werkwijzen te delen met elkaar! Zuid-Afrika is een land van contrasten en om ook een ander uiterste te ondervinden zijn we in Langa geweest, de oudste township van Kaapstad. Een indrukwekkend bezoek waardoor we weer even met beide benen op de grond werden gezet. Daarnaast zijn we ook naar de top van de Tafelberg geweest voor een prachtig uitzicht over deze enorme metropool.

Quote opdrachtgever:

"Terugkijkend op deze handelsmissie is één ding duidelijk: 'South Africa gets under your skin'. We hebben in zeer korte tijd een indruk kunnen krijgen van dit bijzondere land, de business opportunities en challenges en zijn meer dan vriendelijke inwoners. We hebben zinvolle contacten opgedaan en de zakelijke kansen in kaart kunnen brengen. Het land en deze handelsmissie zal ons ongetwijfeld nog lang bijblijven en op verschillende momenten in de toekomst blijven inspireren! Daarnaast leer je elkaar, elkaars ondernemingen en uitdagingen zo goed kennen in een week. Eigenlijk is het één compleet jaar verpakt in één week, zo intensief en leerzaam. Die ervaring is echt ontzettend veel waard. De samenwerking met Rientjes & Partners hebben wij als zeer prettig ervaren. Toegankelijke medewerkers en zeer servicegericht!"

Heineken, Nederlandse Ambassadeur en Wildlife

Voor de tweede helft van deze handelsmissie zijn we met een binnenlandse vlucht naar Johannesburg gevlogen waar we een bezoek hebben gebracht aan Heineken South Africa. Erg interessant om te zien hoe deze Nederlandse multinational opereert in Zuidelijk Afrika en om meer te horen over de sales- en marketing strategie. Aansluitend vertrokken we naar Pretoria waar we zeer gastvrij werden ontvangen door de Nederlandse Ambassadeur en haar team op de residentie. De deelnemers kregen de kans om in een informele setting vragen stellen omtrent het zaken doen in Zuid-Afrika. Een ontzettend waardevol bezoek! Na dit intensieve zakelijke programma vol met inspirerende bedrijfsbezoeken en ontmoetingen, was het tijd voor ontspanning! We vertrokken naar national park ‘Pilanesberg’ voor een korte safari. We genoten van de prachtige natuur en het wildlife, wát een geweldige ervaring! Op de weg naar de luchthaven hebben we een kort bezoek gebracht aan het Apartheid Museum en kregen we nog meer inzicht in de bizarre en indrukwekkende Zuid-Afrikaanse geschiedenis.

South Africa gets under your skin

Na het museumbezoek genoten we van een laatste traditionele braai-lunch en blikten we met het inspirerende gezelschap kort terug op een geweldige week, onze conclusie: ‘South Africa gets under your skin'. Een land van uitersten, grote sociale verschillen maar ook met veel optimisme en economische potentie. Na terugkomst hebben de deelnemers hun contacten verder uitgebreid en hebben sommigen zelfs een vestiging gestart in Zuid-Afrika. Het doel is ruimschoots behaald en wij kijken terug op een zeer succesvolle handelsmissie! Heeft u ook voornemens om een zakelijke reis naar Zuid-Afrika te organiseren? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies op maat.

Meer over Meetings Interesse of sparren?