Meetings - Handelsmissie Zuid-Korea en Japan

In samenwerking met Jong Management organiseerden wij een handelsmissie naar het fascinerende Zuid-Korea en indrukwekkende Japan. Jong Management is dé vereniging voor jonge ondernemers, directeuren en managers tot 42 jaar. Voor de leden met een grote interesse in internationaal zaken doen, wordt er ieder jaar een handelsmissie georganiseerd door het autonome onderdeel Jong Management Internationaal (JMI). In navolging op de JMI handelsmissie naar Zuid-Afrika in 2018, werd dit jaar gekozen voor Seoul en Tokio.

Hoe beweeg je je in een wereld die continu in beweging is?

Marjolein reisde samen met 25 gedreven ondernemers af naar de hoofdsteden van Zuid-Korea en Japan, waar de zakelijke kansen en culturele verschillen werden ontdekt. Het thema ‘High Tech & Automotive’ liep als een rode draad door deze handelsmissie. Bedrijfsbezoeken aan o.a. LG, Samsung, Smart City Songdo, Panasonic, Nissan, de Nederlandse Ambassades en diverse startups gaven ons een inkijk in de enorme ondernemende en ambitieuze drive van Zuid-Korea en Japan. Beide landen zijn zeer vooruitstrevend op het gebied van High Tech & Automotive. De jonge ondernemers waren dan ook enorm onder de indruk van alle ontwikkelingen binnen deze sectoren.

Enkele reacties van reisgenoten:

Klaas-Jan:

“Een reis vol inspiratie van mooie reisgenoten en bijzondere landen die laten zien dat niets vanzelfsprekend is en alles anders kan. Verrassend inzicht in de verschillen en overeenkomsten tussen Japan, Zuid Korea én Nederland. Jong Management Internationaal biedt een next level in persoonlijke en zakelijke ontwikkeling binnen een internationaal perspectief.”

Alwin:

“De handelsmissie naar Zuid-Afrika vorig jaar heeft me een jaar aan ondernemersinspiratie gegeven. Maar een jaar vliegt voorbij en eind maart was dan ook weer de hoogste tijd om met JMI weg te gaan. Tokyo en Seoul: twee steden die uiteindelijk zeer verschillend blijken te zijn, een met een rijke geschiedenis en de ander met een hoopgevende toekomst. Naast mooie bedrijfsbezoeken is de groep en de gesprekken met elke JM’er iets wat me komend jaar weer gaat voeden om met nieuwe strategie aan de slag te gaan. En ik kijk terug op een paar onvergetelijke momenten met een hele hechte groep. See you next year!"

Serge:

“Na al mijn JMI handelsmissies kijk ik wederom terug op een prachtige missie die ik wederom voor geen goud had willen missen. Een super efficiënte week waarin deuren worden geopend die je zelf niet open krijgt met een diverse groep van jonge ondernemers uit heel het land en uit verschillende branches. Door intensief met elkaar op te trekken en niet alleen ervaringen maar ook kennis te delen ontstaan echte vriendschappen. In één woord geweldig!”

Vol inspiratie huiswaarts!

Vol inspiratie keerde het gezelschap terug in Nederland waar de ervaringen op het gebied van internationaal zaken doen meegenomen werden naar de eigen organisaties. Het doel van deze handelsmissie is ruimschoots behaald en wij kijken terug op een zeer geslaagde trip! Heeft u ook voornemens om een zakelijke reis naar Zuid-Korea en/of Japan te organiseren? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies op maat.

Meer over Meetings Interesse of sparren?