Incentives - Incentive Berlijn

Samen met één van onze zeer gewaardeerde opdrachtgevers reisden we naar Berlijn voor een energieke incentive reis. Na het goede nieuws dat de targets waren behaald, was het aan ons de eer om een uniek programma te ontwikkelen. Intensieve weken vol afspraken en brainstorm momenten volgden. Na het opstellen en doornemen van verschillende logistieke plannen en dagelijks contact met diverse leveranciers in binnen- en buitenland, kon deze fantastische incentive reis beginnen!

Het doel van deze incentive reis naar Berlijn: het hele team - 100 internationale enthousiastelingen - verwennen als beloning voor een zeer succesvol jaar én een ‘start-up in 1 day’ organiseren tijdens een trainingsdag in samenwerking met het bedrijf ‘De Strategiemakers’.

Berlijn: de ideale bestemming voor een incentive reis

Berlijn is de cultuurrijke hoofdstad van Duitsland en is sinds de val van de muur in 1989 een populaire plaats om te bezoeken. Door de beroemde geschiedenis is Berlijn gevuld met indrukwekkende historische bezienswaardigheden en fascinerende monumenten zoals de Brandenburger Tor en de East Side Gallery. Dit alles maakte Berlijn een prachtig decor voor deze 3-daagse incentive reis.

Op naar Berlijn!

De reis begon op Schiphol; in twee groepen vloog het gezelschap onder leiding van Jinke, Leonie en Emma per KLM en EasyJet naar Berlijn. De deelnemers ontvingen een gepersonaliseerd programmaboekje, kofferlabel en stadsplattegrond als goed begin van incentive reis.

City Store Safari en een traditionele Duitse avond

Na aankomst in Berlijn ging de groep per luxe touringcars naar de lunchlocatie. Onderweg werd de geschiedenis van Berlijn toegelicht door enthousiaste gidsen en maakten we kennis met deze fascinerende stad. Na een heerlijke lunch was het tijd voor een spannende interactieve City Store Safari door de stad in de stijl van 'Wie Is De Mol?' De deelnemers werden onderverdeeld in teams en uitgerust met alleen een envelop met geld, de eerste opdracht en voldoende metro tickets kon het spel beginnen! Een laatste tip van “Art” werd meegegeven en de verschillende groepen gingen op pad door de stad. Het organisatieteam (oftewel, de “Art’s”) hielden in de control room alles bij en gaven vervolgopdrachten door via de telefoon. De diverse opdrachten bestonden uit het opnemen van unieke vlogs en video’s, creatieve foto’s en moeilijke vragen. Met iedere opdracht konden er punten en letters verdiend worden, maar natuurlijk was er ook een mol in ieder team die opdrachten kon saboteren. Het team met de meeste punten was de winnaar en werd beloond met een leuke prijs bij aankomst in het hotel. Vervolgens hadden de deelnemers tijd om zich op te frissen en klaar te maken voor een traditionele Berlijnse avond. Op de kamers lagen de lederhosen en dirndl’s al klaar! Onder het genot van Schlagers, biertjes en typisch Duits eten genoot het gezelschap aan traditionele lange houten tafels van een echte Duitse avond in een Brauhaus, prost!

Start–up in 1 day

Tijdens de tweede dag van deze incentive reis in Berlijn was het tijd voor een inspirerende training op de bijzondere locatie DRIVE Volkswagen Forum midden in de stad. In samenwerking met de Strategiemakers was er een unieke trainingsdag ontwikkeld voor de groep. De deelnemers werd in 12 teams verdeeld en kregen de opdracht een start-up te bedenken met bijbehorende korte vlog. Om de inspiratie aan te wakkeren en de groepen te stimuleren, waren er de gehele dag diverse energy boosts aanwezig zoals stoelmassages, opzwepende live muziek van de DJ, verschillende motivational speeches en een heerlijke lunch met salade bar. Als extra boost was er een detox bar neergezet met vitamines, energy bars en groente- en fruit shakes. Na het zien van alle creatieve en ludieke vlogs kon er gestemd worden op de favorieten. De drie teams met de meeste stemmen kregen de gelegenheid om aan een professionele jury hun start-up te presenteren om zo de felbegeerde prijs in ontvangst te mogen nemen. Na druk overleg van de jury was er 1 team dat eruit sprong met het meest fantastische idee en sleepte hiermee de prijs in de wacht. Zij werden later die avond per heuse Hummer limousine naar de afterparty gebracht! Na deze inspirerende middag lagen er wederom accessoires klaar in de hotelkamer, passend bij het thema, en was het tijd om op te frissen en om te kleden voor de avond.

Great Gatsby diner

Voor deze laatste avond brachten we de Roaring 20’s naar een betoverende locatie in Berlijn voor een exclusief Great Gatsby diner! Met prachtige jurken en smokings, bijpassende accessoires in de vorm van boa’s, hoofdbanden en speciale 1920’s hoedjes waanden we ons even terug in de tijd. Er werd genoten van een heerlijk 4-gangen diner, toespraken en gedanst op Great Gatsby muziek van de DJ. De afterparty vond plaats in een populaire Berlijnse nachtclub, waarbij er VIP tafels gereserveerd waren als extra afsluiter. Na een geweldig feest, een korte nacht en met slaperige oogjes werd er de volgende ochtend in twee groepen teruggevlogen naar Amsterdam. We kijken terug op een inspirerende, overweldigende en bovenal geslaagde incentive reis Berlijn!

Meer over Incentives Interesse of sparren?