Incentives - Incentive Dublin

Samen met één van onze zeer gewaardeerde opdrachtgevers -een internationaal bedrijf uit de cosmetica branche- reisden we naar Dublin voor een leerzame incentive reis. Na het goede nieuws dat de targets waren behaald, was het aan ons de eer om een verrassend programma te ontwikkelen. Wát een ontzettend leuke opdracht! Het doel van deze incentive reis naar Dublin: het hele team -100 internationale enthousiastelingen- in de watten leggen als beloning voor een zeer succesvol jaar én inspiratie opdoen tijdens de interessante bedrijfsbezoeken.

Ideale bestemming voor een incentive reis

Dublin is de hoofdstad van Ierland en gesticht door de Vikingen rond 988. Sindsdien is Dublin uitgegroeid tot een gezellige metropool met meer dan 1 miljoen inwoners én een hele geschikte stad voor een onvergetelijke incentive reis. Bovendien is Dublin de motor van de economische groei van Ierland, met de belangrijkste sectoren software, elektronica, financiële diensten en toerisme waardoor bedrijfsbezoeken meer dan de moeite waard zijn! De incentive reis begon op Schiphol, in twee groepen vloog het gezelschap onder leiding van Project Managers Jinke en Marjolein per Aer Lingus naar Dublin. De deelnemers ontvingen een gepersonaliseerd programmaboekje, kofferlabel en een warme sjaal met het bedrijfslogo bij de incheckbalie. Het programma was tot op de dag van vertrek nog een grote verrassing waardoor de deelnemers natuurlijk super nieuwsgierig waren en gelijk het programmaboekje opensloegen.

Fascinerend bedrijfsbezoek en een traditionele Ierse avond

Na aankomst in Dublin volgde een korte stadstour met aansluitend een heerlijke lunch in een indrukwekkend etablissement. Na de lunch stond er een bezoek aan het fascinerende hoofdkantoor van Facebook op het programma. De boeiende sprekers zorgden voor een fantastische middag en de deelnemers keerden vol enthousiasme en inspiratie naar het luxe 5-sterren hotel midden in de wijk Temple Bar. Vervolgens hadden de deelnemers tijd om zich op te frissen en klaar te maken voor een traditionele Ierse avond! We vertrokken hiervoor naar een typisch Ierse pub, midden in de bergen. Onder het genot van livemuziek, Guinness biertjes en enthousiaste volksdansers genoot het gezelschap van een heerlijk diner.

Quote opdrachtgever:

"Wat een ervaring was dit en wat een mooie herinnering hebben we erbij! De volgende incentive reis gaan we zeker wederom met Rientjes & Partners plannen. Wat een fijne en flexibele samenwerking! Alles was perfect tot in de puntjes geregeld, de communicatie verliep erg soepel en Jinke en Marjolein hebben de trip fantastisch begeleid. Wat een fijne meiden om mee te hebben op de trip! Alles ging erg prettig, ze waren erg flexibel en de communicatie was perfect. Top geregeld! Tot een volgende keer en nogmaals bedankt voor de fijne samenwerking."

Google, Guinness en Dublin ontdekken

De volgende dag begon met een inspirerend bedrijfsbezoek aan Google. We werden hartelijk ontvangen en kregen vervolgens in subgroepen een tour door de verschillende Google kantoren. Alle deuren werden exclusief voor ons geopend; wat een unieke plek om te mogen werken, iedereen kreeg hier echt enorm veel energie van! Na een aantal enthousiaste presentaties volgde een heerlijke lunch. We voelden ons allemaal zeer vereerd dat we op deze bijzondere manier een kijkje achter de schermen mochten nemen op het Google hoofdkantoor.

Aansluitend vertrokken we naar het Guinness Storehouse waar we allereerst een presentatie bijwoonden van een vertegenwoordigster van de Marketing afdeling. Erg boeiend om wat dieper in de strategieën van dit sterke Ierse merk te duiken. Naderhand was het tijd voor ontspanning en kreeg iedereen de kans om zelf zijn/haar eigen 'Pint' te tappen en de interactieve tour van het Storehouse te beleven. Na een drankje in de indrukwekkende Gravity Bar (360° view!) werd iedereen per bus op een andere plek rondom Temple Bar afgezet. Elk team ging onder begeleiding van een eigen ‘captain’ en aan de hand van twee Ierse clues op zoek naar de Pub waar ze werden verwacht voor een lekker drankje. Door het heerlijke zonnetje en de geweldige sfeer (voetbal supporters van Ierland en Wales) resulteerde deze Pub Tour in een super gezellige namiddag!

Galadiner met thema James Bond

Het hoogtepunt van de reis vond plaats op de laatste avond tijdens het galadiner. Een oude klassieke 'Banking Hall' was speciaal voor dit gezelschap omgetoverd tot een prachtige feestlocatie met als thema: James Bond. De deelnemers namen het thema heel serieus en in prachtige smokings en avondjurken (aangevuld met passende accessoires) werd genoten van het diner, de verschillende toespraken, award ceremonies, de Gin Tonic bar en een spelletje Roulette! De voetjes gingen van de vloer op de beats van de Ierse DJ. De afterparty vond plaats in een prachtige Ierse Pub, waarbij de open bovenverdieping exclusief voor ons VIP gezelschap was gereserveerd. Na een korte nacht en met kleine oogjes werd er de volgende dag in twee groepen teruggevlogen naar Amsterdam. Met volle tevredenheid kijken wij terug op deze enerverende maar bovenal zeer leerzame incentive reis naar Dublin. Zoals onze opdrachtgever ook aangaf: 'Teamwork makes the dream work'!

Meer over Incentives Interesse of sparren?