Incentives - Incentive Manchester en Liverpool

Na onder andere succesvolle incentive reizen naar Lapland en Split/Hvar, mochten we ook dit jaar weer voor één van onze vaste opdrachtgevers een mooie incentive reis organiseren. Doel was om een geweldig programma te ontwikkelen voor deze gezellige, jonge groep werknemers voor hun welverdiende incentive reis. Na een gezamenlijke brainstormsessie koos onze opdrachtgever uiteindelijk voor een combinatiereis Manchester en Liverpool, met een uitstapje naar Buxton. Het werd een incentive reis met een zeer gevarieerd programma; vier dagen vol unieke activiteiten en leuke bezienswaardigheden!

Manchesters highlight’s

Vroeg in de middag kwam het gezelschap aan op Manchester Airport en werden zij in stijl, door een echte rode Engelse dubbeldekker opgehaald. Een perfecte start van deze geweldige incentive reis! Onder het genot van een lekkere lunch aan boord en een enthousiaste lokale gids werd Manchester ontdekt. De tocht bracht de diversiteit van de stad goed in beeld, van prachtige oude Victoriaanse pakhuizen tot ultra modern design en natuurlijk het beroemde Old Trafford, de thuishaven van voetbalclub Manchester United. Onderweg werden unieke bezienswaardigheden uitgelicht en gestopt om de indrukwekkende John Ryland bibliotheek te bezoeken. Deze bibliotheek bezit één van de oudste verzamelingen boeken en al wandelend door het gebouw waanden de deelnemers zich even in een soort Harry Potter achtige wereld. Na de indrukwekkende culturele eerste kennismaking met Manchester kon er gerelaxt worden in het hotel in hartje Manchester. Het diner vond plaats in een bar en grill restaurant middenin de moderne wijk Spinningfield. De eerste dag van deze inspirerende incentive reis werd afgesloten met een verfrissende Engelse pint en een traditioneel diner in de pub The Old Wellington, welke in één van de oudste gebouwen van Manchester zit!

Historisch Buxton

Na een gezellige eerste avond met lekkere lokale biertjes, was het de volgende dag tijd voor een culturele en historische uitstap naar één van de oudste Engelse kuuroorden: Buxton. Buxton ligt aan de voet van het Peak District, het eerste natuurpark van Engeland. Peak District is een waar walhalla voor liefhebbers van natuur en buitensporten. Men kan hier heerlijk wandelen, rotsen beklimmen, abseilen en grotten bezoeken, waarvan de Titans Cavern de hoogst natuurlijke grot van Engeland is. Het gezelschap kreeg in de ochtend een rondleiding door dit historische dorpje en bezocht het beroemde watertappunt St. Anns, met helend water, het Buxton opera huis, de grootste nog op zichzelf staande koepel waar nu de universiteit van Derby gehuisvest is en kreeg meer informatie over de fantastische renovatie van de oudste spa van Engeland, de Crescent. Verder kwam het oudste hotel van Engeland voorbij, waar koningin Mary van Schotland verbleef tijdens haar huisarrest in het jaar 1573. De lunch vond plaats in de vorm van een heerlijke picknick in het idyllische dorpspark van Buxton.

De middag stond in het teken van een teambuilding activiteit die eindigde bij Solomon’s tempel, waar de groep genoot van een prachtig uitzicht. Na deze intensieve middag was er de gelegenheid voor wat vrije tijd. Het diner vond plaats in restaurant The Railway, waar later op de avond de keeltjes gesmeerd werden tijdens een karaokeavond. Het gezelschap verbleef deze avond als echte koningen en koningen in het Old Hall Hotel.

Quote van de opdrachtgever:

Wat een bijzondere incentive reis was dit! Veel deelnemers waren nog niet eerder in deze steden geweest en we zijn zeer verrast, door zowel Rientjes & Partners als de bestemming(en). Wederom hebben we de samenwerking met Rientjes & Partners als zeer prettig ervaren, een zeer betrouwbare en professionele organisatie. We kijken terug op een fantastische 4-daagse trip!

Het muzikale Liverpool

De wake up call was vroeg deze ochtend, want na het ontbijt werd de reis vervolgd naar Liverpool. Eenmaal aangekomen in deze havenstad, werd er een bezoek gebracht aan Albert Dock, een gerestaureerd havengebied met diverse pakhuizen uit maar liefst 1846 en het beroemde Beatles standbeeld. Natuurlijk werd er ook een kort bezoekje gebracht aan het populaire Beatles museum. De lunch bestond deze middag uit een traditionele Fish en Chips lunch, waarbij de vis – geheel volgens traditie – in kranten was gewikkeld. Hierna was er tijd voor de deelnemers om Liverpool zelf te ontdekken. Zo kon er worden geshopt, gerelaxt op een terrasje en enkele deelnemers stapten op de fiets om het centrum zo verder te ontdekken. Tegen de avond stapte het gezelschap aan boord van Mersey Ferry die hen mee nam over de Mersey rivier, een rivier die op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Tijdens deze bijzondere boottocht konden de deelnemers van het prachtige uitzicht genieten onder het genot van een lekker drankje en live muziek. Na de boottocht werd er koers gezet naar Wallasey Beach voor een culinair 4-gangen diner met vis specialiteiten. De avond werd afgesloten met een pub crawl door Liverpool, waarbij bijzondere, oude en mooie barretjes werden bezocht, de meest unieke Engelse lagers werden geproefd en natuurlijk de voetjes van de vloer gingen!

High tea time

En toen was de laatste dag alweer aangebroken. In de ochtend kon er uitgeslapen worden, even rustig bijkomen van de indrukken van afgelopen dagen. Ter afsluiting van deze fantastische incentive reis konden de deelnemers van een uitgebreide High Tea genieten. Typische Engelse thee in combinatie met de heerlijkste lekkernijen vormde het decor voor fijne gesprekken. Aansluitend volgde de bustransfer naar Manchester Airport voor de terugvlucht naar Amsterdam. Wij kijken terug op een zeer geslaagde incentive reis naar Manchester, Buxton en Liverpool!

Meer over Incentives Interesse of sparren?