Incentives - Incentive Montenegro

Voor één van onze vaste opdrachtgevers kregen we wederom de opdracht om hun jaarlijkse incentive reis te organiseren! Het gezelschap is zeer bereist, dus aan ons de taak wederom om een unieke bestemming aan hen voor te stellen. Uiteraard een hele leuke uitdaging voor ons team en we begonnen daarom ook gelijk met een gezamenlijke brainstorm nadat de aanvraag binnen kwam. Welke bestemmingen hebben ze reeds bezocht, wat is het doel, hoe kunnen we ze verrassen, welk thema laten we als rode draad door de incentive reis lopen, hoe pakken we het communicatietraject aan, etc. etc. Na Thailand, Cuba, Jordanië, Rusland, Griekenland, IJsland, Dubai en Mauritius, hebben we dit jaar samen met onze opdrachtgever gekozen voor een incentive reis naar… MONTENEGRO! Door middel van diverse teasers en triggers werd de bestemming uiteindelijk kort voor vertrek bekend gemaakt. Het allerleukste was, niemand uit de groep was eerder in Montenegro geweest. Extra bijzonder natuurlijk!

Op avontuur in Montenegro

Marjolein ging samen met een team van 40 gemotiveerde medewerkers op avontuur. De incentive reis startte op Schiphol en Brussel, in twee groepen vlogen we naar Belgrado waar de groepen samen kwamen. Vervolgens vertrokken we gezamenlijk naar Podgorica, de hoofdstad van Montenegro. Eenmaal aangekomen, begonnen we met een ‘food hunt’ door het oude centrum van Budva, onze standplaats voor de eerste twee nachten. Verrassende stops en diverse opdrachten leidden de verschillende teams door het centrum, waardoor de deelnemers een goede eerste indruk van Montenegro kregen. Teambuilding was een vereiste tijdens deze activiteit en het winnende team ontving een leuk cadeau met allerlei lokale producten! In de avond dineerden we in een traditioneel restaurant in de haven van Budva. Na een afzakkertje in de hotelbar zocht iedereen het bed op om alle indrukken van deze eerste dag te verwerken.

Tijd voor actie

De volgende ochtend stond er een meeting op het programma. Na het zakelijke programma en de lunch, reden we via een prachtige route naar het meer van Skadar, een waanzinnig natuurgebied waar twee traditionele boten voor ons gezelschap klaar lagen. We voeren door het moeras en onderweg genoten we van de indrukwekkende flora en fauna onder het genot lokale specialiteiten. Midden op het meer hebben we zelfs Pelikanen gespot! In de avond hebben we op een unieke locatie genoten van een uitgebreid diner. De derde dag was het tijd voor actie! Met militaire trucks trokken we de bergen in, naar National Park Lovcen. De deelnemers konden quad rijden door de bossen, mountainbiken in de bergen en met een zipline over een diepe vallei. Tussendoor hebben we heerlijk gepicknickt op een exclusieve locatie. Deze actieve dag zorgde voor veel plezier! Aan het eind van de middag kwamen we aan in Porto Montenegro, een luxe wijk in de stad Tivat, waar we de laatste twee nachten verbleven. In de avond stond een overheerlijk diner klaar voor het gezelschap bij een gezellig restaurant in de haven van Porto Montenegro. Na het diner keken we gezamenlijk naar een spannende voetbalwedstrijd, alvorens de kamers werden opgezocht.

Voetjes van de vloer

Op dag 4 stonden er wederom meetings op het ochtendprogramma. In de middag maakten we een tocht per speedboten waar onderweg een verrassing klaar stond, een a capella koor in de militaire tunnels. Iedereen zat met kippenvel te luisteren naar het 4-koppige dameskoor, prachtig was het! In Fishermen Village genoten we van een heerlijke vislunch en werden we verrast met ‘the catch of the day’. In de avond werd de incentive reis afgesloten met een spetterende feestavond! Iedereen was gekleed in de dresscode White & Glitters en tot in de late uurtjes gingen de voetjes van de vloer.

Kotor en huiswaarts

De volgende ochtend was het alweer tijd om huiswaarts te keren, waarbij op de weg naar de luchthaven nog een korte stop werd gemaakt in Kotor. Vanuit de verte zag het centrum er al veelbelovend uit: Kotor ligt aan de voet van een prachtige rotsberg en ingesloten door een flinke stadsmuur. Het historisch centrum van Kotor is gebouwd tussen de 12e en 14e eeuw en staat al sinds 1979 op de UNESCO werelderfgoedlijst, waardoor het een drukbezocht stadje is. Na de lunch op een prachtige locatie met uitzicht op het beroemde eiland Sveti Stefan, vlogen we wederom via Belgrado in twee groepen terug naar Amsterdam en Brussel. Onze opdrachtgever kijkt terug op een zeer gelaagde incentive reis naar Montenegro, waarbij de deelnemers enorm zijn verrast door de schoonheid van dit bijzondere land. Een opkomende en unieke bestemming op de Balkan, met een indrukwekkende natuur, prachtige bergdorpjes en dromerige stranden. Montenegro heeft vele gezichten!

Ook naar Montenegro?

Wilt u uw team ook belonen met een mooie incentive reis naar Montenegro of een andere unieke bestemming? Neem gerust contact met ons op om te sparren over de mogelijkheden!

Meer over Incentives Interesse of sparren?