Incentives - Incentive Riga

Een groep ondernemers wilde een -voor hen- nieuwe bestemming ontdekken binnen Europa tijdens een incentive reis, het liefst op circa 2 uur vliegen vanaf Amsterdam. Na enkele brainstormsessies met onze opdrachtgever werd het een incentive reis naar de prachtige hoofdstad van Letland... RIGA! Een nog relatief onbekende bestemming met vele mogelijkheden voor incentive reizen.

Transfer per oude Sovjet auto's

Het inspirerende Riga-avontuur begon voor de deelnemers bij aankomst met een transfer vanaf het vliegveld in oude Sovjet auto’s naar het stadscentrum. Een bonte stoet die veel aandacht trok. Na de check-in in het vijfsterren boutique hotel werd er een wandeling door het gezellige centrum van Riga gemaakt. Onderweg namen de gasten deel aan diverse workshops en genoten zij van verschillende proeverijen met lokale specialiteiten. ’s Avonds werd er gedineerd in een sfeervol restaurant met prachtig uitzicht op het stadspark.

Historisch Riga en bobsleeën

Op dag twee van de incentive reis maakten de deelnemers kennis met de rijke historie van Riga en werd er een voormalig geheime Sovjet bunker bezocht, eens gebouwd als schuilplaats voor het elite volk van de overheid en de politiek in geval van een nucleaire oorlog. Na de indrukwekkende rondleiding konden zij hier enkele snacks en wodka te proeven. Na de lunch werd er koers gezet naar de enige bobsleebaan in de Baltische staten. Een uniek avontuur op een officiële bobbaan met maar liefst 16 bochten waar de bob een maximum snelheid van 80 km per uur haalt! Een ontzettend leuke activiteit tijdens een incentive reis waarbij teambuilding, communicatie en rolverdeling centraal staan.

Need for speed!

Om de ‘need for speed’ verder uit te breiden konden de deelnemers genieten van een vlucht in een verticale windtunnel, waarbij een luchtstroom met de snelheid van 180-200 km per uur hen maar liefst 4 meter de lucht in blies. Daarna was het tijd om even bij te komen van al deze adrenaline tijdens een berkensap proeverij. ’s Avonds werd er gezamenlijk een drankje genuttigd in de prachtige Skyline bar op de 26e verdieping van het Radisson Blu Hotel Latvija, hier werden zij getrakteerd op een prachtige zonsondergang, een heerlijk diner en relaxte avond met live muziek van een DJ. De laatste ochtend in Riga bezocht de groep de centrale markt, gevestigd in prachtige oude hangars waar vroeger Zeppelins werden gerepareerd. Onder leiding van de beroemde Letse chef-kok Martins Sirmais kregen de deelnemers uitleg en aansluitend een kookworkshop in zijn restaurant. Natuurlijk konden zij daarna genieten van hun eigen gemaakte specialiteiten. Na de lunch stonden er Harley Davidson motoren met chauffeur gereed voor een mooie tocht naar de luchthaven. Een stijlvolle afsluiting van deze mooie incentive reis in Riga!

Oneindig veel mogelijkheden...

Aangezien de incentive reis drie dagen duurde, heeft de opdrachtgever een keuze gemaakt uit de vele activiteiten die deze bestemming te bieden heeft. Zo hadden zij ook nog kunnen gaan vlotvaren op de langste rivier van Letland, de Gauja met aan boord van de vlotten een barbecue met aansluitend een mountainbike of off road jeeptour door de omgeving. Maar ook een Cesna vlucht boven Riga, een Art Nouveau wandeling, een Riga Black Balsam proeverij, een exclusief (orgel)concert in de Riga Dome, een catamaran tocht vanuit de Riga jachthaven met uitgebreide lunch aan boord behoren tot de mogelijkheden. Kortom; een unieke bestemming welke zeer geschikt is voor groepsreizen met vele reisdoelen en verschillende doelgroepen!

Meer over Incentives Interesse of sparren?