Incentives - Incentive Slovenië

Via onze website ontvingen wij de opdracht om voor een hecht team interieurarchitecten een avontuurlijke incentive reis te organiseren. Tijdens het eerste gesprek met onze opdrachtgever kwamen we tot een concreet concept: van back-to-basic naar high-end. Voor ons natuurlijk een fantastische uitdaging waarbij 'out of the box' ideeën tot werkelijkheid kwamen. Samen met onze lokale partner ontwikkelden we een spectaculair programma in Slovenië voor deze 60 enthousiaste collega's! De voorpret van deze incentive reis kwam al vroeg op gang, de deelnemers ontvingen in de loop naar de reis toe allerlei hints en gadgets. Het gezelschap wist tot twee weken voor vertrek niet waar de reis naar toe ging, dus de spanning was om te snijden. Bijna alle Europese bestemmingen passeerden de revue, maar bijna niemand had Slovenië geraden en dat was natuurlijk het allerleukste!

Middle of nowhere

Laat op de avond kwamen we aan in Slovenië waar het avontuur al gelijk tijdens de transfer begon. De bus maakt plotseling een stop in 'the middle of nowhere' en de deelnemers werden verzocht de bus te verlaten. Daar sta je dan in het pikdonker op een onbekende plek, super spannend natuurlijk! We werden door lokale gidsen in teams verdeeld en met een kompas, coördinaten en een hoofdlamp op pad gestuurd om zelf de locatie voor die nacht te vinden. De coördinaten leidden naar een exclusieve bivak in een zeer inspirerende omgeving; een prachtig National Park! Zoals de opdracht luidde begonnen we enorm basic op de bivak; geen stromend water, slapen in een slaapzak op een matje, koude douche, dixi toiletten en geen elektriciteit. We sloten de eerste avond af bij het knapperende kampvuur waar het team onder het genot van enkele hapjes en drankjes gezellig bij kon praten voordat iedereen de tent opzocht.

Overleven in het wild

De volgende ochtend werden we wakker van fluitende vogels en werden we verrast door de geweldige omgeving van het National Park. De bivak was omringd door bergen, bossen en rivieren, een adembenemend mooi uitzicht! Bij de hoofdtent stond het ontbijt klaar en de deelnemers verzamelden zich daar voor een sportieve Survial Challenge. Onder leiding van de stoere lokale gidsen leerde het gezelschap door middel van uitdagende teambuildingsactiviteiten om te overleven in de natuur, elkaar te vertrouwen, angsten te overwinnen, collega's te motiveren en het belang van heldere communicatie. Een fantastische uitdaging! De lunch werd door de deelnemers zelf bereid, ze dienden hun eigen forel klaar te maken. In de middag was het tijd om de handen uit de mouwen te steken! We hebben deze middag kinderfietsen in elkaar gezet en gedoneerd aan minder bedeelde gezinnen in Slovenië. Een geweldig gebaar en voor de kinderen een mooi cadeau vlak voor aanvang van hun zomervakantie! Het diner vond plaats op de bivak in de vorm van een barbecue, gezellig rondom het kampvuur met twee lokale muzikanten die zorgden voor het ultieme 'kampgevoel'. Later op de avond stond een heuse nachtexpeditie op het programma: een kanotocht over het meer van Bohinj!

Quote opdrachtgever:

"Professioneel, betrokken, communicatief en omvangrijke expertise. We hebben mede dankzij Rientjes & Partners een onvergetelijke incentive reis gemaakt met het hele team. Tijdens de voorbereiding en gedurende de avontuurlijke reis zijn we fantastisch begeleid door Marjolein!"

Adrenaline kick

De volgende dag was het tijd voor nog meer actie! Met een lokale trein vertrokken we naar de Soča vallei. Na een prachtige treinrit, dwars door bergen en natuur, arriveerden we op het eindstation. De Soča vallei biedt een totaalplaatje van een Alpenlandschap, compleet met kristalheldere rivieren, kletterende watervallen, dichtbeboste hellingen, traditionele Alpendorpjes, diepe kloven en met sneeuw bedekte bergtoppen. De Soča vallei onderscheidt zich van de andere valleien door de ongekend turquoise Soča rivier, die met regelmaat wordt beschreven als de mooist gekleurde rivier in Europa. Voor de deelnemers hadden we in de ochtend een verrassende activiteit in petto; raften op de Soča rivier. De waterstanden waren hoog, dé perfecte omstandigheden voor een ruige rafttocht waarbij teambuilding en communicatie belangrijke factoren waren! De deelnemers keerden vol adrenaline terug bij de lunchlocatie, waar ze napraatten over de geweldige raftervaring! Aansluitend volgde een lunch aan de rivier en een trekking door de indrukwekkende Tolmin kloof. Een spectaculaire tocht onder leiding van professionele gidsen die ons dwars door de kloof leidden! Na twee nachten op de bivak verbleven te hebben, overnachtten we deze nacht in een klein dorpje gelegen in de Soča vallei. Een driesterrenhotel was onze accommodatie; nog geen overdreven luxe, maar wel heerlijk om even uitgebreid onder de warme douche te staan!

Ljubljana; een perfecte afsluiting van deze incentive reis naar Slovenië

Deze ochtend hebben we koers gezet naar de hoofdstad Ljubljana. Onderweg brachten we een kort bezoek aan de grotten van Postonja. Met een lengte van 20.570 meter is dit de langste grot van Slovenië en de op één na grootste druipsteengrot ter wereld. Na het grottenbezoek volgde een heerlijke biologische lunch op een eco-boerderij. We genoten hier van smaakvolle gerechten gemaakt van lokale ingrediënten en heerlijke biologische wijnen! In de middag kwamen we aan bij ons eindstation: een luxe stadshotel midden in het centrum van Ljubljana. Een beloning die ontzettend gewaardeerd werd door de deelnemers na een intensief programma en overleven in de natuur! Er volgde enkele uren vrije tijd, Ljubljana is een gezellige en moderne stad, gelegen aan de rivier Ljubljanica. In deze stad, een kruising van oosterse en westerse culturen, gaan oude en nieuwe tradities hand in hand samen. Het team collega's vermaakte zich opperbest, zo genoten ze van de wellnessfaciliteiten in het hotel, dronken ze een koud drankje op het terras en trokken ze de stad in om te shoppen. In de avond sloten we deze avontuurlijke incentive reis in stijl af en dineerden we in een van de modernste restaurants van Ljubljana. Na het diner veranderde het restaurant in een hippe club waar tot in de laatste uurtjes, onder het genot van de heerlijkste cocktails, de voetjes van de vloer gingen!

Fietsen en huiswaarts

Na een uitgebreid ontbijt, stond de laatste ochtend een fietstocht op het programma om Ljubljana nader te ontdekken! De gidsen vertelden leuke anekdotes en stadsgeheimen, zij lieten ons tevens kennis maken met de highlights die iets buiten de stad zijn gelegen. Erg leerzaam en interessant! Na deze fietstocht volgde de bus transfer naar de luchthaven en namen we afscheid van het veelzijdige Slovenië. Wat is het toch een onweerstaanbaar mooi land! En dat op nog geen twee uur vliegen vanaf Amsterdam... Het motto 'Don’t limit your challenges, challenge your limits' liep als een rode draad door deze avontuurlijke incentive reis. De opbouwende lijn in het programma van back-to-basic naar high-end was een groot succes en werd enorm gewaardeerd door het gezelschap!

Ook naar Slovenië?

Heeft u ook interesse in een groepsreis op maat naar Slovenië zoals een personeelsreis of bedrijfsreis? Ontdek de vele mogelijkheden van deze unieke bestemming in Oost-Europa, wij denken graag met u mee!

Meer over Incentives Interesse of sparren?