Meetings - Inspiratiereis Barcelona

In navolging op de inspiratiereis van 2016 naar Kopenhagen en Malmö, vond dit jaar de tweedaagse bouw-inspiratiereis naar Barcelona plaats. Deze netwerkreis werd geheel samengesteld in het thema van innovatief bouwen.

Tevens zijn diverse bijzondere gebouwen bezocht en is op een toplocatie een presentatie verzorgd over de city-development in Barcelona. Er werd een duidelijk beeld geschetst van het toekomstperspectief van deze prachtige mediterrane stad. Met de mooie kansen, maar ook met haar problemen en bedreigingen. Samen met 50 deelnemers, bestaande uit architecten, projectontwikkelaars, adviseurs en afgevaardigden van diverse gemeenten en pandeigenaren reisde Peter af naar het Spaanse Barcelona. Doel van deze inspiratiereis was om - naast inspiratie - ook kennis op te doen, te netwerken en direct contact te leggen met potentiële opdrachtgevers en ketenpartners.

Klassiekers vs. moderne architectuur

Naast de typische klassiekers zoals de Sagrada Família en Palau Nacional de Montjuich werden er ook diverse moderne architectonisch interessante gebouwen aangedaan in onder andere de moderne wijk @22 en Diagonal Mar. Zo zagen de deelnemers onder leiding van een architect-gids het Design Hub museum, de iconische Torre Agbar en de vernieuwde markt Mercat dels Encants met haar prachtige dakconstructie. Op het dakterras van The Gates Diagonal hotel Barcelona genoten de deelnemers in het Spaanse zonnetje van een koffiestop inclusief heerlijke lokale lekkernijen.

Vervolgens werden de campus ‘Communication Campus-Poblenou’ - ontworpen door de architecten Josep Benedito en Ramon Valls -, het duurzame Media–TIC Cloud 9, het kunstmuseum Museu can Framis en het Museu Blau aangedaan. Maar ook het Pavelló Barcelona van de Duits-Amerikaanse architect Mies van der Rohe werd bezocht. In één van de meest dynamische en actieve culturele hotspots van Barcelona – het Museum Caixa Forum – vond aan het eind van de middag een interessante Panel Discussie plaats met de gehele delegatie.

Passende accommodatie

Passend bij het doel van de reis verbleef het gezelschap in het hippe viersterren designhotel Barceló Raval. Befaamd om zijn urban en kosmopolitische ontwerp en zeer centraal gelegen in Barcelona in de levendige wijk Raval. In de hotelbar was er 's avonds, na afloop van het diner, nog gelegenheid samen een ontspannen drankje te doen.

Afsluiting per ECO catamaran

Op de laatste ochtend werd vanuit de haven van Barcelona een rondvaart per ECO catamaran gemaakt. Deze, op zonne-energie aangedreven, 24 meter lange catamaran was voorzien van diverse faciliteiten. Vanaf het water werd het gezelschap geïnformeerd over de bouw- en stadsontwikkeling langs de kuststrook. Ook een mooie gelegenheid voor de deelnemers om nog even ervaringen uit te wisselen en te netwerken. Na een zeer goede lunch op Michelin niveau in het Restaurant Torre d’Alta Mar volgde de transfer naar de luchthaven en werd weer koers huiswaarts gezet.

Architectuurreizen

Rientjes & Partners organiseert regelmatig maatwerk architectuurreizen met diverse thema's. Bekijk enkele van onze projecten naar onder andere: Kopenhagen, China en Oslo.

Meer over Meetings Interesse of sparren?