Meetings - Inspiratiereis Istanbul

Onlangs vertrok Peter met een delegatie architecten, aannemers en vastgoedontwikkelaars naar Istanbul voor een interessante inspiratiereis. Onze twee opdrachtgevers hadden dit jaar gekozen voor Istanbul als bestemming omdat hier op grote schaal gebiedsontwikkeling plaatsvindt in verschillende wijken van de stad.

Website en programmaboekje

Voorafgaand aan de reis konden de deelnemers zich aanmelden via een op maat gemaakte website waar alle informatie omtrent de reis stond vermeld. Hier kon men zich inlezen in het programma, de bestemming en belangrijke reisinformatie. Op de dag van vertrek ontvingen alle deelnemers een gepersonaliseerd programmaboekje, kofferlabel en het benodigde visum dat Rientjes & Partners voor hen had geregeld.

Projecten

De driedaagse inspiratiereis voerde de deelnemers langs diverse projecten met architectonische hoogtepunten. Zo werd gestart met een bezoek aan het Porta Vadi project dat wordt gerealiseerd in de levendige Cendere-vallei. Een regio van Istanbul die zich momenteel zeer snel ontwikkeld. Naast het grootste botanische park van Europa omvat het project vele woningen, kantoren en winkels. Aansluitend nam het gezelschap een kijkje achter de schermen van het onlangs geopende New Istanbul Airport. Deze indrukwekkende luchthaven verwacht over 10 jaar 200 miljoen passagiers per jaar te verwerken en moet in de nabije toekomst hét knooppunt tussen oost en west worden. Een lokale afgevaardigde van één van de opdrachtgevers leidde de deelnemers rond en vertelde hen uitgebreid over de bouw van dit miljardenproject aan de Zwarte Zee.

Ook werd een bezoek gebracht aan het Sea Pearl Ataköy project, gelegen aan de Europese kant van Istanbul. Dit veelomvattend project bestaat onder andere uit diverse woontorens, een vijfsterren hotel en serviceflats. Uniek aan dit project is dat het het enige project in Istanbul is met een ononderbroken uitzicht op zee vanaf elke unit en met directe toegang tot de zee. Daarnaast kunnen bewoners profiteren van een jachthaven, een internationale luchthaven, winkelcentra en een luxe hotel van wereldklasse binnen de directe omgeving.

Cultureel Istanbul

Het zakelijke programma van deze inspiratiereis werd afgewisseld met een korte kennismaking van Istanbuls cultuur-historische highlights zoals de Haghia Sophia, Blauwe Moskee, Basilica Cisterne en de Kruidenbazaar. Daarnaast werd de Turkse keuken, met onder andere heerlijke mezes, geproefd.

Netwerken

De inspiratiereis werd afgesloten met een mooie boottocht over de Bosporus, inclusief een lunch. Het gaf de deelnemers de gelegenheid om in een ontspannen sfeer kennis en ervaringen te delen alvorens er weer koers werd gezet naar de luchthaven voor de vlucht huiswaarts.

Enquête

Na afloop van de inspiratiereis naar Istanbul werd middels een digitale enquête de ervaringen van de deelnemers gepolst. Deze bleken zeer content over de reis en kende een gemiddeld waarderingscijfer van maar liefst 9,4 toe! Uit de evaluatie met de opdrachtgevers bleek dat ook hun doelstelling was bereikt en dat er binnenkort alvast kan worden nagedacht over een nieuwe bestemming voor de volgende inspiratiereis.

Bent u ook voornemens een zakelijke reis te organiseren? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat.

Meer over Meetings Interesse of sparren?