Events - Jubileumreis Hamburg

Hamburg is 'hot' en wordt gezien als het nieuwe Berlijn! Daarom besloot een jubilerend accountantsbureau om hun 50-jarige bedrijfsjubileum met het hele team te vieren in deze hippe Hanzestad.

Op een vroege zaterdagochtend in oktober verzamelden de deelnemers op het NS treinstation in Deventer waar zij de coördinator van Rientjes & Partners ontmoetten. Slechts vier uur later kwamen ze aan op het Hauptbahnhof van Hamburg en werd er koers gezet naar het lunchrestaurant, gelegen op een prominente plek aan de Elbe. Het bleek een zeer smakelijke eerste kennismaking met Hamburg te zijn, een goede start van deze jubileumreis!

Na de lunch werd in het heerlijke herfstzonnetje een fietstocht door het historische centrum van Hamburg gemaakt. De deelnemers maakten kennis met de beroemde pakhuizen in Speicherstadt, het hypermoderne HafenCity, het gezellige Karolinenviertel en het alternatieve Schanzenviertel.

De gidsen kenden zoveel ‘ins en outs’ en verrassende plekken in de stad, dat de fietstocht eigenlijk te kort was. Maar er stonden meer leuke dingen op het programma, dus we moesten echt door. Na de check-in in het centraal gelegen viersterren designhotel Scandic Hamburg Emporio en het diner - waar men genoot van de traditionele Duitse Schnitzel, inclusief bijpassende muziek - zocht een deel van het gezelschap het bruisende nachtleven van Hamburg op in de wijk St. Pauli.

Quote opdrachtgever:

"Rientjes & Partners heeft voor ons het jubileumweekend naar Hamburg verzorgd in het kader van ons 50-jarig bestaan. Zowel de voorbereiding, waar allerlei verrassende suggesties werden aangedragen, als de begeleiding tijdens het weekend waren tot in de puntjes verzorgd. Vooral de persoonlijke aandacht die tot uitdrukking kwam in kleine details, zoals bijvoorbeeld een programmaboekje op ieders naam, werd door onze medewerkers bijzonder op prijs gesteld."

Het water op

De volgende ochtend genoten de deelnemers van een stevig ontbijt voordat ze aan boord gingen van de zeilschepen voor een regatta op de Buiten Alster.

Het bleek een fanatiek gezelschap en na een korte uitleg en wat oefensessies, werd er dan ook hard gestreden voor de overwinning. Tactiek en teamwork bleek essentieel en onder aanmoediging van de deelnemers die niet over zeebenen beschikten en liever aan wal bleven, werd na een spannende race het winnende team bekend, gevolgd door de prijsuitreiking. In opperbeste stemming werd vervolgens koers gezet naar de lunchlocatie van vandaag, een sfeervol restaurant dat door zowel Bib Gourmand van Michelin als Gault Millau een uitstekende beoordeling heeft ontvangen.

Hamburg staat natuurlijk bekend als grote havenstad (na Rotterdam en Antwerpen de grootste van Europa) en een tocht door deze immense haven mocht dan ook niet ontbreken. Te voet liepen de deelnemers naar de haven om tijdens de rondvaart een panoramische kijk op de omgeving te krijgen, waarbij ook uitgebreid werd stilgestaan bij de historie en actuele gebeurtenissen van deze indrukwekkende wereldhaven.

Tijd te kort!

Al met al kwam het gezelschap tijd te kort. Ze hadden graag nog meer moderne architectonische hoogstandjes van de stad willen zien, musea en cultuur-hotspots zoals bijvoorbeeld de Hambuger Kunsthalle willen bezoeken, gaan shoppen in de winkelstraat Neuer Wall of in de Mellin Passage, de oudste en kleinste winkelpassage van Hamburg. De mogelijkheden in deze stad zijn legio. Maar ook een rondleiding in de nabijgelegen Airbus fabriek is leuke activiteit tijdens een jubileum,- of incentivereis naar Hamburg.

Maar de IC trein wachtte niet, dus het was tijd om weer huiswaarts te keren. Met een heerlijk lunchpakket aan boord konden de deelnemers nog even nagenieten van dit bliksembezoek aan Hamburg voordat zij maandag vol verhalen weer aan het werk gingen. Het bleek wederom een geslaagde jubileumreis aldus onze opdrachtgever. Op naar de volgende jubileumreis!

Meer over Events Interesse of sparren?