Events - Jubileumreis Lissabon

Deze opdrachtgever viert elke 4 jaar het bedrijfsjubileum omdat dit bedrijf is opgericht op 29 februari van het schrikkeljaar 2000. Een fantastisch gebaar en deze jubileumreizen worden erg gewaardeerd door de medewerkers van het IT-bedrijf. Na het eerste gesprek met onze opdrachtgever was de keuze voor de bestemming al snel gemaakt, het werd 'The city of seven hills' oftewel Lissabon! De hoofdstad van Portugal ligt aan de rechteroever van de Taag en is de meest westelijke stad van continentaal Europa. Lissabon is gebouwd op zeven heuvels en heeft ook wel als bijnaam ‘De Witte Stad’.

Genieten van lokale specialiteiten

Om 5.00 uur in de ochtend verzamelden we op Schiphol. Hoe vroeg het ook was, de groep had enorm veel zin in de jubileumreis! Na 3 uur vliegen kwamen we aan op de luchthaven van Lissabon en werden we ontvangen door onze lokale partner en de Nederlandse gids. Per luxe bus hebben we koers gezet richting het centrum van Belem, onderweg maakten we onder andere een stop bij Padrão dos Descobrimentos, het monument ter ere van de ontdekkingsreizigers welke een grote rol hebben gespeeld in de 15e en 16e eeuw. We vervolgden onze route en genoten van een lekkere kop koffie bij het beroemde Pasteis de Belém dat sinds 1837 de heerlijke lokale lekkernij Pastéis de Nata serveert. Gelukkig konden we de lange rij vermijden omdat we een speciale reservering hadden gemaakt voor ons gezelschap. Hmmm, de pasteitjes waren echt overheerlijk en vielen samen met de koffie goed in de smaak na zo'n korte nacht!

Aansluitend maakten we samen met onze gids een wandeling door het Belem District. Dit is één van de mooiste wijken van Lissabon met veel parken, tuinen en culturele bezienswaardigheden. We bezochten een aantal hoogtepunten, zoals het Jerónimos Klooster, één van de meest prominente gebouwen van de stad. Aansluitend werd de groep in teams verdeeld en maakten we kennis met het oude centrum van Lissabon tijdens een citygame. Teambuilding speelde een grote rol want er konden allerlei punten verdiend worden!

Toeren langs de kust in VW Beetles

De volgende ochtend vertrokken we op tijd naar Sintra, dit idyllische stadje ligt op circa twintig kilometer ten westen van Lissabon. Zodra je in de omgeving van Sintra komt, gaat een andere wereld open: een wereld van koningen (paleizen) en rijke families, die zich in hun buurt kwamen vestigen in luxueuze quintas. Na een korte rondleiding en een overheerlijke sandwichlunch vertrokken we per VW Beetles naar de kust om vervolgens via de kustroute terug naar Lissabon te toeren. Heerlijk verkleurd en met verwarde haren kwamen we weer aan bij ons hotel en frisden we ons op voor een speciaal diner in het Musea da Cerveja oftewel het biermuseum. Aansluitend maakten we kennis met het bruisende nachtleven van Lissabon en ging het feest door tot in de late uurtjes...

De volgende ochtend had het gezelschap vrije tijd en ook deze tijd werd zeer goed benut; een bezoek aan het aquarium, een ritje in de kabelbaan, lekker shoppen in een grote mall en een kijkje nemen bij de voetbalstadia. Vervolgens gingen we naar de luchthaven en vlogen we terug naar Schiphol. We kijken terug op een zeer geslaagde jubileumreis!

Meer over Events Interesse of sparren?