Events - Jubileumreis Slovenië

Via onze website ontvingen wij een nieuwe aanvraag voor een jubileumreis van Enigma, een consultancy bedrijf uit midden Nederland. Zij wilden het 20-jarige bedrijfsjubileum op een sportieve en bijzondere manier vieren met alle medewerkers en hun partners. Na het eerste gesprek met onze opdrachtgever werd al snel duidelijk wat het belangrijkste uitgangspunt was; een onvergetelijke jubileumreis! Daarnaast mocht het een unieke bestemming zijn waar nog niet veel medewerkers waren geweest. Voor ons natuurlijk een ontzettend leuke uitdaging! Na een brainstormsessie met ons team waren we er uit en ontwikkelden we samen met onze lokale partner een verrassend programma naar het best bewaarde geheim van Europa... Slovenië! Dit bleek een schot in de roos want tijdens onze presentatie raakte ook onze opdrachtgever erg enthousiast over de vele mogelijkheden van deze veelzijdige bestemming.

Sportieve start van de jubileumreis

Eind september was het zover, Marjolein ontmoette vroeg in de ochtend de enthousiaste groep consultants en hun partners op Schiphol. Na een voorspoedige check-in vertrokken we op tijd en vlogen we met Transavia in slechts 2 uur naar Ljubljana. Op de luchthaven van Ljubljana werden we ontvangen door onze lokale gids en reden we naar Bohinj. De zon scheen volop en we zagen de eerste sneeuw al op de bergtoppen liggen, Slovenië is ook een opkomende wintersportbestemming en grenst aan de Oostenrijkse Alpen. Na een gezamenlijke lunch stond er gelijk een sportieve middag op de planning. De deelnemers konden op voorhand kiezen tussen down-hill mountainbiken of kajakken op het meer van Bohinj. Vol adrenaline keerden de deelnemers terug van beide activiteiten in de prachtige natuur, een fantastische eerste indruk van Slovenië! In de avond genoten we van een heerlijk diner in het hotel en sloten we de lange dag af met een drankje in de hotelbar.

Quote opdrachtgever:

"Samen met Rientjes & Partners organiseerden wij een vierdaagse jubileumreis naar het best bewaarde geheim van Europa, Slovenië. Het contact met Marjolein en Jinke verliep zowel voor-, tijdens als na de reis erg prettig. Onze medewerkers hebben de reis als uniek, sportief en onvergetelijk ervaren. Alles was tot in de puntjes geregeld. Bedankt voor de fantastische service en zeker tot een volgende keer!"

Tijd voor actie

De volgende ochtend werden we wakker met een strakblauwe lucht en de zon hoog aan de hemel, tijd voor actie! Per lokale trein vertrokken we naar de Soča Vallei, deze vallei behoort tot de allermooiste regio’s van Slovenië. Dwars door een prachtig groen landschap kronkelt de wereldberoemde Soča rivier. Omdat het een zonnige dag was, had de Soča rivier een heel bijzondere, intens groenblauwe, kleur. Ook deze dag hadden de deelnemers op voorhand een keuze gemaakt tussen twee sportieve activiteiten; raften op de Soča rivier of een hike door de Tolmin kloof. Beide een ervaring om nooit meer te vergeten in een indrukwekkende omgeving! Aansluitend genoot het gezelschap van een gezamenlijke barbecue lunch bij de Soča rivier en hadden de gasten tijd om even te relaxen in de zon met op de achtergrond de magnifieke Julische Alpen. Aan het eind van de middag vertrokken we weer per trein naar Bohinj en was er tijd om de spieren te ontspannen in de vele zwembaden en sauna’s van het hotel. In de avond vertrokken we per bus naar de kabelbaan die ons naar een exclusief gehuurde en zeer traditionele berghut bracht, gelegen op 2000 meter hoogte. Het gezelschap genoot bij de gezellige houtkachel van een uitgebreid lokaal diner.

Bled en Ljubljana

Nadat we twee nachten in Bohinj hadden overnacht, was het tijd om nog meer van verrassend Slovenië te ontdekken! De weergoden waren ons wederom goed gezind, heerlijk om in deze weersomstandigheden op pad te gaan. Voordat we koers zetten naar de hoofdstad Ljubljana, maakten we onderweg een tussenstop in het populaire stadje Bled. Hoewel Bled vrij toeristisch is, is een kort bezoek meer dan de moeite waard! Het meer van Bled is adembenemend mooi en staat centraal in dit pittoreske stadje. We voeren in traditionele Pletna boten (Sloveense gondels) naar het eiland van Bled, welke gelegen is in het midden van het meer. Hier bezochten we het kerkje waar de deelnemers de klokken mochten luiden om vervolgens een wens te doen. Onder het genot van een kopje koffie of een ijsje wandelden we een rondje om het eiland om vervolgens weer met de Pletna boten naar het vaste land terug te keren. In Bled kregen de gasten vrije tijd om zelf het stadje te ontdekken, waar de één op het terras een lokale lekkernij uitprobeerde, ging de ander naar de rodelbaan voor iets meer actie! Na de lunch vervolgden we onze reis naar Ljubljana en genoten we onderweg wederom van het fantastische uitzicht. Eenmaal aangekomen in Ljubljana stond er optioneel een stadswandeling op het programma. Onze gids nam ons mee voor een eerste kennismaking met het autovrije centrum van Ljubjana, onze eerste indruk? Wat een gezellige en gastvrije stad! De terrassen zaten vol met mensen en er heerste een hele relaxte sfeer. In de avond stond er een heerlijk diner op het programma in een hip restaurant wat later op de avond omgetoverd werd tot een club.

De laatste ochtend hadden de deelnemers vrije tijd in Ljubljana en genoten zij van de laatste Sloveense zonnestralen. Aan het begin van de middag vertrokken we naar de luchthaven en keerden we terug naar Nederland. Tijdens de evaluatie bleek dat de doelstelling was behaald: Het wás inderdaad een fantastische jubileumreis geweest, één om nooit meer te vergeten!

Ook naar Slovenië?

Heeft u ook interesse in een groepsreis op maat naar Slovenië zoals een personeelsreis, incentive reis of bedrijfsreis? Ontdek de vele mogelijkheden van deze unieke bestemming in Oost-Europa, wij denken graag met u mee!

Meer over Events Interesse of sparren?