Events - Ledenreis Brazilië

Met een interessante groep ondernemers uit Midden-Nederland maakten we een achtdaagse ledenreis door Brazilië. Via een korte overstap in Lissabon kwamen we ’s avonds laat aan in Recife. De volgende ochtend stonden er verschillende business bezoeken op de agenda en bezochten we in de middag het historische gedeelte van centraal Recife. De volgende ochtend vertrokken we richting Suape.

Sport

Het Suape haven- en industrieel complex staat bekend als de beste haven van het land en het grootste investeringsgebied binnen Brazilië op dat moment. Naderhand maakten we een binnenlandse vlucht naar Salvador, waar we onder begeleiding van een gids een wandeling door de historische wijk Pelourinho maakten. Het middag programma stond in het teken van de grote sport evenementen die Brazilië heeft georganiseerd en nog gaat organiseren. Brazilianen zijn o.a. gepassioneerde sportliefhebbers en voetbal is de nationale sport. De bereikbaarheid van de verschillende steden laat echter nog te wensen over. Er is dan ook fors geïnvesteerd in het wegennet en in de verbetering van de (inter)nationale vliegvelden.

Avontuur

We vlogen daarna naar Rio, waarna we aansluitend de Suikerberg bezochten. In twee etappes gingen we per kabelbaan helemaal naar de top van deze berg met een schitterend uitzicht over Rio en de Guanabara Bay. Het diner vond plaats in de populaire wijk Ipanema. Na het uitgebreide ontbijt vertrokken we ’s ochtends naar de wijk Cosme Velho waar we in een authentiek tandradtreintje stapten. Dit treintje bracht ons dwars door het Tijuca woud, het grootste stadsbos ter wereld, naar de top van de Corcovado (letterlijk: Gebochelde), waar Christus zijn armen uitstrekt en de stad en haar natuurschoon zegent.

De trap van Selaron

Deze avond beleefden we tijdens het diner de echte Braziliaanse rodizio. Obers renden langs de tafels met indrukwekkende, grote spiesen vlees, waarvan we verschillende variaties hebben kunnen proberen. De volgende dag bezochten we de wijk Santa Teresa, deze ligt prachtig tegen de groene heuvels en hier wonen en vertoeven graag verschillende kunstenaars. Overal vind je er schitterende huizen met Franse balkonnetjes, kleine galerieën en leuke restaurantjes. Een van de meest bekende en in het oog springende highlights van Santa Teresa is de bekende trap van Selaron. Aan het eind van deze middag was het helaas alweer tijd om terug naar Nederland te vliegen!

Een prachtige ledenreis naar Brazilië waarbij een perfecte combinatie tussen het zakelijke aspect en ontspannende kennismaking met diverse steden werd gemaakt.

Meer over Events Interesse of sparren?