Conferences - Medisch congres

Naast incentives, meetings en events organiseert Rientjes & Partners ook congressen! Onlangs organiseerden we bijvoorbeeld een groot medisch congres voor het VMTI: een wetenschappelijke vereniging die zich op het grensvlak tussen algemene geneeskunde en mondzorg beweegt. De congressen van het VMTI zijn anders dan andere medische congressen, juist omdat er onderwerpen besproken worden die voor een breed medisch publiek interessant zijn. Leden van de vereniging en congresbezoekers vormen een unieke compilatie van medische zorgverleners, denk hierbij aan tandartsen, huisartsen, mondhygiënisten, kaakchirurgen en anderen.

Feestelijk tintje

Het VMTI-congres had dit jaar een extra feestelijk tintje gezien het vijfentwintig jarig bestaan van de vereniging en vond daarom op een zeer unieke locatie plaats: de Koninklijke Burgers’ Zoo te Arnhem! ’s Ochtends werden deelnemers welkom geheten bij een speciale ingang, enkel toegankelijk voor congresbezoekers. Na een kleine wandeling door het park kwamen deelnemers aan bij de feestelijk ingerichte registratiebalie en foyer waar de sponsoren al klaar stonden met huns stands.

Focus

Dit jaar stond het congres in het teken van ‘Focus’: in eerste instantie refererend naar een ontsteking, maar ook naar het inzoomen op enkele belangrijke medisch tandheelkundige onderwerpen. Acht internationale en veelgevraagde sprekers zorgden voor interessante lezingen en pittige discussies in het prachtige auditorium van Burgers’ Zoo. In de lunchpauze hadden deelnemers de gelegenheid om lekker de benen te strekken en de dieren in het park te bewonderen!

Energieke afsluiting

Na afloop van het medisch congres volgde voor het bestuur, de sprekers en een select gezelschap het avondprogramma. Na een wandeling door de bush, een aperitief bij de indrukwekkende haaienruit in de Ocean en een uitgebreid drie-gangen diner vond in de Lodges van Burgers’ Zoo de feestavond plaats. Op de beats van Eddy De Clercq, één van de pioniers van de Nederlandse dance-cultuur, gingen de voetjes van de vloer en werd de congres dag op een energieke manier afgesloten. We kijken nu al weer enorm uit naar het volgende VMTI-congres dat wij aankomend najaar wederom mogen organiseren!

Meer over Conferences Interesse of sparren?