Events - Ondernemersreis Krakau

Eerder heeft Rientjes & Partners inspirerende ondernemersreizen georganiseerd naar onder andere Sevilla, Bilbao en India. Dit keer was het de beurt aan een zeer bijzondere bestemming... Met circa 30 ondernemers uit de Nederlandse ‘waterbouw’ en hun partners, maakten we begin oktober een prachtige ondernemersreis naar Krakau in het zuiden van Polen. Een trendy, gezellige, indrukwekkende én natuurlijk -ook belangrijk- betaalbare stad!

Welkom in Krakau

Bij aankomst stond er een vriendelijke Nederlandse gids ons op te wachten die tijdens de gehele ondernemersreis bij ons bleef voor belangrijke achtergrondinformatie, interessante verhalen en anekdotes. Aan de voet van een moderne brug begonnen we het programma met een heerlijke lunch. Aansluitend werd -voor een goede eerste indruk- met uniek vervoer Krakau ontdekt. Overal in de stad is veel te zien en te beleven, met prachtige huizen, kerken, paleizen en synagogen. Aan het eind van de middag volgde de check-in bij het voortreffelijke Indigo boetiekhotel. Met een ideale ligging in de oude stad en moderne aankleding, is dit hotel een fantastische keuze om te verblijven. Doordat Krakau een relatief klein centrum heeft met vele gezellige barretjes en restaurants, konden we ’s avonds te voet naar een traditioneel diner restaurant, waar onder andere een -in brood geserveerde- Poolse soep werd geproefd. Tijdens het diner werd volop genetwerkt en leerden de ondernemers elkaar op een ontspannen manier beter kennen.

Indrukwekkend thema: WOII

De tweede dag van deze ondernemersreis stond in het teken van de WOII, een dubbel thema; heel indrukwekkend, maar ook heel boeiend. Er werd gestart met een wandeling door de oude Joodse wijk Kazimierz, waar tot aan de oorlog een hechte Joodse gemeenschap woonde. Doordat Steven Spielberg er zijn Oscar winnende film ‘Schindler’s List’ opnam, ontwikkelde de vervallen wijk aan het eind van de vorige eeuw zich tot een hele levendige buurt met een unieke mix van cultuur en geschiedenis. Uiteraard werd er aansluitend ook een bezoek gebracht aan de beroemde emaillefabriek van Oskar Schindler, waar door zijn plan de levens van ruim 1100 mensen zijn gered. Het ‘zware’ programma van deze dag werd onderbroken door een lunch met heerlijke visgerechten op een prachtige locatie. In de middag stond namelijk een bezoek aan Auschwitz op het programma, het symbool voor de enorme misdaden van het naziregime. Allereerst werd het concentratiekamp Auschwitz I bezocht, met de toegangspoort ‘Arbeit macht frei’. Aansluitend vervolgden we ons bezoek een paar kilometer verderop in Auschwitz II -ook wel bekend onder de naam Birkenau- met de spoorlijn door de toegangspoort, de houten barakken en het prikkeldraad. In de bus terug naar het hotel, zorgden we voor afleiding en ontspanning door middel van een hapje en een drankje. Na een moment vrije tijd, werd er wederom heerlijk gewandeld naar het diner restaurant om te genieten van diverse rundvlees gerechten. Uiteraard kon na afloop van het diner een bezoek aan de vele sfeervolle barretjes niet ontbreken!

Een zeer geslaagde ondernemersreis

De laatste dag stonden we vroeg op, we vertrokken naar één van de grootste zoutmijnen ter wereld in Wielickza. Een sprookjesachtige plek, tevens Unesco Werelderfgoed, waarbij je je 350 meter onder de grond bevindt en de tunnels ruim 300 kilometer lang zijn. Om de fantastische ondernemersreis af te sluiten werd er aansluitend genoten van heerlijke sandwiches en hamburgers in restaurant Industrial, wat het hippe en ‘urban’ Krakau goed laat zien. Kortom; Krakau is een prachtige stad, met een indrukwekkende historie, maar ook een hele gezellige hippe sfeer in fraaie winkels, restaurants en hotels; absoluut een aanrader! Onze opdrachtgever kijkt terug op een zeer geslaagde ondernemersreis naar Krakau en beveelt deze inspirerende bestemming warm aan.

Ook naar Krakau?

Heeft u ook interesse in een bijzondere groepsreis op maat naar Krakau zoals een personeelsreis, jubileumreis, incentive reis of bedrijfsreis? Ontdek de vele mogelijkheden van deze unieke bestemming in Oost-Europa, wij denken graag met u mee!

Meer over Events Interesse of sparren?