Events - Ondernemersreis Sevilla

Een groep van bijna 40 ondernemers met hun partners maakten dit jaar hun jaarlijkse ondernemersreis naar het zonnige Sevilla! Een mooie stad met een rijke historie op nog geen drie uur vliegen vanaf Nederland.

De deelnemers genoten van een uitgebreid en gevarieerd programma en een verblijf in een prachtig viersterren hotel. Al fietsend werd de sfeervolle binnenstad verkend waarbij kennis werd gemaakt met de karakteristieke wijken, groene parken, fraaie monumenten en gezellige straatjes van Sevilla. Ze werden rondgeleid in de grootste en beroemdste stierenarena van Spanje, de Plaza de Toros en het enige flamenco museum ter wereld: het Museo del Baile Flamenco. Ook de meest indrukwekkende hoogtepunten van Sevilla werden natuurlijk bezocht waaronder het Real Alcazar, de Giralda en de Kathedraal.

Tijdens een tocht over de Guadalquivir aanschouwden de deelnemers enkele van de negen bruggen van Sevilla die de Guadalquivir - of in feite een aftakking daarvan – overbruggen, waaronder de Alamillo-brug, een tuibrug van 250 meter lang die werd ontworpen door Santiago Calatrava. Aangezien de deelnemers werkzaam zijn in de waterbouw, maakte dit aspect de boottocht extra interessant.

Tapas and more

Gedurende de reis genoten de deelnemers van de heerlijke Spaanse keuken, van high-class Andalusische specialiteiten tot een traditionele tapasavond, de invulling was zeer divers waarbij natuurlijk rekening werd gehouden met de aanwezige dieetwensen. De gepersonaliseerde menukaarten, voorzien van logo, gaven in ieder restaurant het menu weer. In de ochtenden nam de gids de deelnemers mee naar de leukste koffiebarretjes van de stad.

Processie in Cordóba

Op dag vier werd per luxe touringcar koers gezet naar Cordóba, gelegen in het hart van Andalusië en omgeven door miljoenen olijfbomen. Gedurende deze dag werden samen met de gids talrijke monumenten bezocht waaronder de wereldberoemde Mezquita en de Joodse wijk, La Judería. Per toeval belandde het gezelschap in een heilige processie die door de stad trok, een hele bijzondere ervaring.

Aan het einde van de middag werden de deelnemers per traditionele paardenkoetsjes naar het treinstation van Cordóba gebracht en volgde de treinreis per AVE hogesnelheidslijn. Slechts drie kwartier later arriveerde de groep weer in Sevilla. Het afscheidsdiner vond ’s avonds plaats in het prachtige Palacio Lebrija, een sfeervol paleisje dat exclusief voor het gezelschap was afgehuurd en waar de deelnemers genoten van een live optreden van een Spaanse zangeres. Een mooie afsluiting van gezellige en interessante ondernemersreis.

Meer over Events Interesse of sparren?