Events - Personeelsreis Berlijn

Van één van onze vaste opdrachtgevers (een groot IT-bedrijf) ontvingen we een aanvraag om hun jaarlijkse personeelsreis te organiseren. Teambuilding en gezelligheid in combinatie met een zakelijk programma was het doel van de personeelsreis. De hippe, jonge groep bestaande uit ruim honderd mannen én een aantal vrouwen wilde graag naar een fascinerende locatie met cultuur en historie. Over een passende bestemming hoefden we niet lang na te denken: bruisend Berlijn! In geen enkele andere stad is het contrast tussen het verleden en heden zó indrukwekkend en zó groot als in de Duitse hoofdstad. Maar niet alleen de Berlijnse cultuur is indrukwekkend. Het uitgebreide aanbod aan teambuilding activiteiten, winkels, moderne architectonische hoogstandjes, een wereldkeuken, de hipste clubs en mooiste parken maken Berlijn tot een zeer aantrekkelijke stad! Dé perfecte bestemming voor een inspirerende personeelsreis.

Per vliegtuig naar Berlijn

Donderdagmiddag vloog de eerste helft van de groep vanuit Amsterdam per KLM, een aantal uren later gevolgd door de andere helft van de groep, vliegend vanuit Rotterdam per Transavia. Na een vrije eerste avond waarin de deelnemers Berlijn op eigen gelegenheid konden ontdekken, stond de volgende dag het zakelijke gedeelte centraal: presentaties gecombineerd met interactieve workshops. Uiteraard voorzien van de nodige koffie- en lunchpauzes vol lekkernijen en verse sappen. Na afloop van deze inspannende dag volgde een heerlijk diner in een typische Duitse brouwerij op de Potsdamer Platz, op loopafstand van het hotel. Uiteraard werden in de nachtelijke uurtjes de clubs van Berlijn bezocht!

Fietsen, voetbal en schnitzels

De volgende dag trok de groep na een uitgebreid ontbijt in het hotel onder begeleiding van Nederlandstalige gidsen per fiets door de stad. Berlijn is vlak, ligt vol fietspaden en is daarom na Amsterdam de best toegankelijke Europese hoofdstad als het gaat om fietsen. Vol enthousiasme fietsten de deelnemers langs hoogtepunten als de Berlijnse muur, Brandenburger Tor, Dom en zelfs over de oude bunker van Hitler! Na een traditionele lunch met overheerlijke schnitzels aan de rivier de Spree genoten de deelnemers op eigen gelegenheid van de heerlijke voorjaarszon, vele winkels, Duitse biertjes in één van de vele Biergartens en werd de spannende finale van de Bundesliga tussen Bayern München en Borussia Dortmund aanschouwd op grote schermen. De laatste dag werd de personeelsreis afgesloten met een heerlijke brunch onder het genot van live Jazzmuziek en zittend tussen Oldtimers om vervolgens weer in twee groepen naar Amsterdam en Rotterdam te vliegen. Onze opdrachtgever heeft teambuilding hoog in het vaandel staan en zij organiseren jaarlijks een reis om het teamgevoel te versterken.

Meer over Events Interesse of sparren?