Events - Verenigingsreis Madeira

Onze opdrachtgever vroeg ons om een verenigingsreis te organiseren naar een bestemming waar nog niet veel mensen waren geweest. Ze wensten een mild klimaat, niet te ver vliegen vanaf Nederland en een programma waarbij zowel cultuur, sport als natuur aan bod zouden komen. Dit resulteerde in het Portugese eiland Madeira: verrassend en veelzijdig!

Dag 1: Een eerste kennismaking met Madeira

We verzamelden vroeg op Schiphol voor de rechtstreekse vlucht naar Funchal. Na aankomst werd onze bagage verzameld en naar het hotel gebracht. We dronken een verse kop koffie en vertrokken met verschillende tuk-tuk’s door de hoofdstad Funchal. Onderweg stopten we onder andere bij het standbeeld van Cristiano Ronaldo, de natuurlijke zwembaden, het fort en de markt. Na een heerlijke verse vis-lunch gingen we per kabelbaan omhoog naar Monte. Na een korte rondleiding op de top van de berg werden we in authentieke manden op wieltjes door een aantal mannen van het eiland naar beneden gebracht, een fantastische beleving! Vervolgens naar het moderne Vine Hotel voor de check-in. In de avond volgde een heerlijk diner bij een traditioneel vlees restaurant. Hier genoten we van de befaamde Pichanha’s!

Dag 2: Tijd om de rest van het eiland te verkennen

Na een uitgebreid ontbijt vertrokken we per Jeeps over het eiland. Vandaag kregen we de tijd om de natuur van Madeira te bekijken. Onderweg stopten we voor de typische Levada wandelingen. We lunchten op een prachtige locatie waar een welkomstdrankje en een groot buffet voor ons klaar stond. Na de lunch reden we verder over het prachtige groene eiland en genoten we van de omgeving. In avond wandelden we rustig naar ons diner restaurant voor een vismenu met uitzicht op zee.

Dag 3: Madeira vanaf het water

Aangezien we het eiland al per Jeep hadden verkend, was het nu de beurt aan een boottocht. Op een exclusieve traditionele houten boot maakten we een prachtige tocht over de heldere zee. Vooraf hoopten we ook dolfijnen te zien en deze waren er gelukkig ook in veelvoud. Ze sprongen voor ons uit, een prachtig gezicht! Aan boord genoten van we van verschillende hapjes en drankjes. In de loop van de middag keerden we terug in de haven van Funchal . 's Avonds werden we ontvangen bij de Madeira Wine Company, voor een uitgebreid ontvangst, wijnproeverij en een heerlijk diner. We werden tevens verrast met een optreden van een lokale folklore groep, waarbij we zelf ook met de voetjes van de vloer gingen.

Dag 4: Een activiteit naar eigen keuze

Deze ochtend stond in het teken van de keuze activiteiten. Er waren vooraf vier keuzes aangeboden: een eiland tour met een privé gids naar onontdekte plekken, canyoning, snorkelen en kajakken of mountainbiken. De groepen werden opgesplitst en iedereen genoot deze ochtend van de verscheidenheid aan activiteiten. In de middag kwamen we samen op een terras aan de haven voor een uitgebreide lunch. ’s Avonds stond het afscheidsdiner op het programma in een exclusieve galerij, waarbij het diner werd bereid door een Michelin chef. We werden wederom verrast door lokaal entertainment, ditmaal een prachtige Fado zangeres. Een verrassende afsluiting!

Dag 5: Tijd om naar huis te gaan

Na het ontbijt, volgde de check-out en de transfer naar de luchthaven voor de rechtstreekse terugreis naar Amsterdam. Dit is een verenigingsreis om niet snel te vergeten!

Meer over Events Interesse of sparren?